Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La reforma del casc antic de Sant Miquel d’Olèrdola es preveu adjudicar abans d’acabar aquest any

El ple d’Olèrdola també aprova una moció reclamant que s’aturi la utilització de residus com a combustible a Uniland

dimecres 27 setembre 2017

En sessió de ple celebrada aquest dimarts al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat una modificació de pressupost que habilita les partides necessàries  per a que abans d’acabar aquest 2017 es puguin adjudicar les obres de reforma del casc antic de Sant Miquel. El projecte ha estat modificat, ampliant la intenció inicial de reformar els carrers Major  i Anselm Clavé , fins a ser pressupostat per un import de 404.000€. En la modificació del pressupost aprovada s’agrupaven les partides per a fer la intervenció en una única fase i es suplementa el projecte amb una partida de 65.000 euros. El regidor d’urbanisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Juanma Samblás, explicava que “si tot va bé” el projecte es licitaria abans de finals d’any. L’alcalde, Lucas Ramírez, assenyala que  la previsió és la de poder fer les obres durant el 2018.(àudio)

Els grups d’ERC i del PDeCAT es van abstenir en aquesta modificació. En el cas d’ERC es qüestionava que es donés de baixa una partida de 30.000 euros per a fer el clavegueram al sector, a la vegada que s’afegia que no havien participat en la modificació. Fina Mascaró, en declaracions a Canal 20-Ràdio Olèrdola, avançava que hauran de participar com a veïns i no com a grup municipal en les sessions informatives anunciades per exposar els pressupostos de l’any que ve, perquè assegura que com a grup mai han estat convidats a  participar.(àudio)

El govern municipal assenyalava que tot l’arranjament de clavegueram previst s’havia fet i no calia aquest any la partida resultant de 30.000€ , tal i com indicava  l’enginyer municipal. Des del PDeCAT, el seu portaveu, Josep Sánchez, indicava que no tenien clar el concepte de despeses, però entenia que estava bé ampliar el projecte. En to irònic, Josep Sánchez explicava que es van acumulant  projectes amb finançament suficient per a ser inaugurats a finals del mandat.(àudio)

Una altra modificació de pressupost, de més de 13.600 euros, va ser aprovada  amb els vots favorables d’ApO i el posicionament contrari de PDeCAT i  ERC. Incorporava 10.000 euros per a elaborar un Pla de Comunicació, previsió que l’oposició coincidia en valorar com a quantitat excessiva.

En l’apartat de mocions es va aprovar per unanimitat un text de suport a la declaració “La Granada diu prou”. El regidor portaveu del govern, Xavier Serramià, indicava que la moció era també una manera de manifestar que hi ha pocs efectius per seguretat ciutadana a la comarca. També per unanimitat es va aprovar una moció de condemna als atemptats terroristes de Barcelona  i de reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències.

També va ser unànime l’acord d’aprovar una moció que traslladava al ple ERC a iniciativa de Bosc Verd  i de 16 veïns del Penedès, per a que es paralitzés la utilització de residus com a combustible a Uniland. En la moció es recorda que el Comitè de Compliment del conveni d’Aarhaus de Nacions Unides donava la raó als veïns i a l’entitat ecologista, en declarar que en l’anunci del tràmit per atorgar l’autorització  ambiental no es va informar sobre el projecte presentat . Així, l’autorització d’incinerar residus, activitat que genera gran alarma social, es va autoritzar sense que la població no estigués informada ni pogués presentar al·legacions.

Fina Mascaró indicava que, a més de l’autorització fraudulenta, calia posar l’accent en el prejudici per a la salut que provoca l’activitat.(àudio)

Per Josep Sánchez, la feina de veïns i Bosc Verd havia permès posar al descobert l’incompliment de normativa i l’afectació a la salut. (àudio)

L’alcalde assenyalava que ens trobaven davant “una mala pràctica de l’empresa” i destacava la importància de preservar el medi ambient com a factor de salut. (àudio)

El ple també va aprovar per unanimitat una altra moció per a reclamar a Foment mesures per a millorar encreuaments de la n340 al seu pas per Subirats.

En propers serveis informatius detallarem altres informacions generades en la densa sessió de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola. Pots escoltar íntegre l’enregistrament del ple clicant aquí.

Pots escoltar les entrevistes de valoració del ple a Fina Mascaró (ERC), Josep Sánchez (PDeCAT) i Lucas Ramírez (ApO) ,realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola.

Document Actions