Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La regidoria de Patrimoni i Turisme crea 5 noves Rutes de Senderisme

Posen en valor la presència al municipi de barraques de pedra seca i el pas per Olèrdola de les rutes de la Via Augusta i dels Castells de Marca

divendres 05 juny 2020

 

La regidoria de Patrimoni i Turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola ha creat i editat 5 noves rutes de Senderisme que permeten conèixer indrets d’interès patrimonial i paisatgístic del municipi. En els propers dies estarà disponible en l’apartat de Turisme del web municipal i ja es poden consultar a wikiloc.

Tal i com va resumir el regidor de patrimoni i turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola en el ple d’aquesta setmana, dues de les 5 rutes estan dedicades a recorreguts per conèixer construccions de pedra seca. Una altra de les rutes proposa un recorregut pel municipi dins de la Ruta dels Castells de Marca i dues més s’insereixen en les Rutes del Sender de la Via Augusta.

Les rutes són aptes per BTT i pels runners ,però estan més pensades pels senderistes i famílies. Tal i com indica Pere Sadurní, aquestes Rutes “aposten pel turisme de Natura ,i de la pedra seca, aquest patrimoni recuperat aquests últims anys amb la col·laboració del Centre Excursionista Penedès”. També contribueixen a posar en valor les Rutes del Sender de la Via Augusta i dels Castells de Marca, al seu pas pel municipi. (àudio)
Les Rutes estan editades amb fotografies, detall de kilòmetres, temps estimat ,i breus explicacions dels elements Patrimonials que la Ruta conté.
Les Rutes estan ara disponibles a wikiloc posant el nom exacte de les Rutes que detallem:
-"Olèrdola.Ruta de barraques de pedra seca" .

Aquesta Ruta té 7,37 km i una durada en moviment aproximada d' 1 h 30'.

-"Olèrdola.Ruta de  barraques de pedra seca, a prop del Castell ". 

Té 4,45 km ,i 53 minuts.

-"Olèrdola.Ruta dels Castells de Marca ,al seu pas per Olèrdola".
Té 20 km i una durada de 4 h. 13'.

-"Olèrdola.Sender de la  Via Augusta a Moja"

 Té 6,28 km i 1h.  15'.

-"Olèrdola.Sender de la  Via Augusta a St.Pere Molanta".
Té 8,79 km i 1h.40'.


L’elaboració d’aquestes rutes és una de les mesures que incorporava el Pla Estràtegic de Turisme, amb la voluntat d’aportar nous recursos turístics per a veïns i visitants. El propòsit és el de facilitar que es gaudeixi “de la visita,de la Ruta, coneixent el nostre Patrimoni Natural i Cultural”.

Pere Sadurní també ha exposat que s’han incorporat a l’apartat de turisme de la web municipal 18 fotografies noves, incloent imatges de barraques de pedra seca, del Pla dels Albats i de forns de calç.(àudio)

La Regidoria de Patrimoni i Turisme anuncia que també està preparant una Ruta per tots els 6 pobles d' Olèrdola, amb una distància total de 30 km. que es podrà fer per parts, recorrent també el Castell d' Olèrdola i el Pla dels Albats.

Document Actions