Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La representació de Iaia! a Moja es converteix en un sentit homenatge a Montserrat Carulla

Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, fa una crida a no caure en provocacions i a convèncer els indecisos
Carme Forcadell, intervenint, al costat de Montserrat Carulla
Carme Forcadell, intervenint, al costat de Montserrat Carulla

dilluns 17 febrer 2014

La representació de l’obra “Iaia!”, aquest diumenge a la tarda a Moja, ha depassat àmpliament la dimensió teatral. L’activitat s’ha convertit en un sentit acte de reconeixement a l’actriu Montserrat Carulla, tant per la seva trajectòria professional com per la seva implicació amb el país. Però l’acte ha tingut altres centres d’interès. De la mà de Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, també ha estat una jornada de reafirmació independentista d’alt nivell.

Davant les 500 persones que omplien el Local Nou de Moja, en acabar la funció des de l’ANC s’ha significat i agraït el compromís patriòtic de l’actriu. Carme Forcadell intervenia en el col·loqui posterior a la representació de l’obra, destacant que Carulla era “una gran professional, millor patriota i excel·lent persona”. Per Forcadell “si hi haguessin moltes Montserrat Carulla potser ja seríem independents”.

A Carulla se l’estima i això era evident entre els comentaris dels espectadors en acabar de presenciar Iaia!. En l’obra, Carulla interpreta una iaia perepunyetes que boicoteja la relació sentimental del seu nét. De la funció, el públic expressava comentaris positius. S’ho havien passat bé i l’obra els havia entretingut molt. Però especialment subratllaven el paper de “La Carulla”, en l’obra del seu comiat dalt dels escenaris. Una comèdia escrita i dirigida pel seu fill, Roger Peña, en què també està acompanyada pel seu nét Aleix Peña Miralles i per l’actriu Vicky Luengo.InteriorIAIA.jpg

Montserrat Carulla explicava a Canal 20-Ràdio Olèrdola que havia estat un plaer comprovar com el públic havia gaudit de la representació.(àudio)

Només començar el col·loqui, Montserrat Carulla es definia com a actriu, catalana i independentista. Es mostrava convençuda que la veu d’un poble “no l’atura ningú” i advertia del perill de repetir els errors del passat.(àudio)

Forcadell va posar l’accent en què calia no caure en provocacions i seguir mostrant una imatge de poble pacífic que vol la independència.(àudio)

La presidenta de l’ANC va assenyalar que el projecte de la independència “és el més cohesionador que hi ha” i va rebatre els atacs d’insolidaritat i de trencar el país, indicant que el que trenca la societat és que l’atur afecti a 800.000 persones, o bé “que una minoria vulgui imposar una llengua a un país i que una minoria vulgui que no es mogui res”. A preguntes d’un dels assistents, va assenyalar que la principal tasca dels independentistes conveçuts era convèncer els indecisions, que va xifrar entre el 17 i el 18% dels electors.(àudio)

Després de recordar que a l’ANC els hi hagués agradat una candidatura conjunta per les eleccions al Parlament europeu dels defensors del dret a decidir, Forcadell va indicar que havien reclamat als partits que es comprometessin a incorporar en els seus programes que la consulta és irrenunciable. També han reclamat que, si l’estat espanyol no accepta el resultat de la consulta, s’instés a que ho reconegui la UE i que es continués sent ciutadans de la UE perquè sigui després el poble català qui decideixi com relacionar-s’hi.

L’acte finalitzava amb el lliurament d’obsequis als actors i a Carme Forcadell per part de joves del municipi, simbolitzant així que la independència és un instrument per a construir una societat amb un futur millor per a tothom, tal i com assenyalava Xavi Carrasco, coordinador de l’ANC d’Olèrdola. Carrasco es declarava “exultant” per l’èxit organitzatiu i de públic assolit.(àudio)

Entre el públic s’hi comptaven regidors de l’Ajuntament, incloent l’alcalde, Josep Tort. Per l’alcalde, aquest diumenge el Local Nou havia superat una nova “prova de foc”.(àudio)

L’alcalde reiterava la seva posició favorable al dret a decidir i valorava que l’acte d’aquest diumenge contribuïa a que els ciutadans tinguessin informacions per a prendre decisions de forma lliure.

Escolta les entrevistes a Montserrat Carulla i Carme Forcadell, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Escolta les entrevistes a Xavi Carrasco i Josep Tort, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.


 

Document Actions