Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La resposta de les famílies fa preveure que s’assoliran els objectius de matriculacions a les Escoles Bressol municipals d’Olèrdola

Abans de la preinscripció, aquesta setmana les famílies han pogut fer visites presencials a les llars d’infants

divendres 30 abril 2021

 

La directora de les escoles bressol d’Olèrdola, Mònica Rebollo, transmet optimisme i confiança a l’hora de preveure com anirà el període de preinscripcions a les escoles bressol Gotims de Moja i el Pàmpol de Sant Pere Molanta. Abans de l’inici del període de preinscripcions per al proper curs escolar, fixat entre el 10 i el 21 de maig, aquesta setmana les famílies que ho desitjaven han pogut fer visites presencials a les escoles, reservant amb antelació l’hora de visita. Aquesta possibilitat ha estat aprofitada per forces famílies, especialment amb fills de l’edat de nadons. Per les  educadores de les escoles, aquestes jornades presencials també eren molt importants perquè, tal i com destaca Mònica Rebollo, per a les escoles bressol d’Olèrdola és “primordial el contacte directe amb les famílies”.(àudio)

Mònica Rebollo ha assenyalat que la preinscripció “pinta molt bé”, especialment perquè durant aquestes jornades de portes obertes s’ha comptat amb famílies interessades en l’aula de nadons, que d’obrir-se acolliria a infants a partir de les 16 setmanes.(àudio)

La Marisol i la seva parella, veïns de Moja, aprofitaven dimarts a la tarda la possibilitat que oferia l’escola i coneixien directament les estances de la llar d’infants de Moja. La Marisol espera el naixement de la seva primera filla pel juliol i preveu fer ús de l’escola bressol a partir del proper mes de març. S’emporten una imatge molt positiva de l’escola bressol Gotims i en destaquen l’ambient proper.(àudio)

Moltes famílies que mantindran els seus fills matriculats el proper curs no han cregut necessari fer la visita presencial perquè ja coneixen el centre. Aquesta possibilitat l’han aprofitada famílies que volen preinscriure el seu primer fill. Com expressa la Marisol, han vist el vídeo per internet que mostra les llars d’infants d’Olèrdola, però volien conèixer directament les instal·lacions “i saber amb qui estarà” la seva filla.(àudio)

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola es veu com un bon símptoma de recuperació que s’hagin pogut realitzar aquestes jornades presencials de portes obertes. Pere Sadurní, regidor d’escoles bressol, indicava que això permetia que les famílies poguessin disposar de més informació abans de la preinscripció.

El mateix ajuntament cada any envia una carta personalitzada a cada família amb fills de 0 a 3 anys, difonent les dades relatives a la preinscripció i recordant l’oferta educativa que té Olèrdola en aquesta etapa inicial de l’Educació Infantil. Sadurní resumia que les escoles bressol Gotims i El Pàmpol comparteixen un projecte educatiu “molt engrescador”.(àudio)

El regidor d’escoles bressol subratllava que les dues llars d’infants compleixen una funció molt important “d’integració” al municipi i contribueixen a vertebrar el futur de les escoles de primària d’Olèrdola.(àudio)

Preinscripcions

A causa de la covid-19, el procés de preinscripció serà telemàtic. Es podrà fer tot online presentant la sol·licitud de preinscripció i la documentació acreditativa mitjançant un correu electrònic a la bústia electrònica oficial de l’escola bressol demanada en primera opció, adjuntant-hi el model de sol·licitud disponible al web del Departament (https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/infantil-0-3/inici/), degudament emplenat (en format PDF o per fotografia de la sol·licitud) i de la documentació oportuna, escanejada o fotografiada. La sol·licitud de preinscripció es considera formalitzada amb l’enviament d’aquest correu electrònic, amb la sol·licitud i la documentació acreditativa adjunta. L’escola bressol ha de contestar aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud per a què el sol·licitant en tingui constància. Per aquelles famílies que puguin tenir dificultats en fer el tràmit telemàtic o no disposin dels mitjans necessaris, es podran posar en contacte, per via telefònica, amb la mateixa directora de les escoles bressol d’Olèrdola. 

L’horari d’atenció per la tramitació telefònica serà la següent:

- EB Gotims: de 9:30 a 10:30 i de 14:00 a 15:00h.

- EB El Pàmpol: de 10:30 a 11:30 i de 15:00 a 16:00h

El dia 21 de maig, últim dia de presentació de sol·licituds de preinscripció, és festiu a les escoles bressol d’Olèrdola i, per tant, no us podran atendre per telèfon, però sí es podrà enviar la documentació per correu electrònic.

A l’escola bressol Gotims l’oferta inclou 8 places de l’aula de nadons, més 13 de l’aula d’1 -2 anys i 18 en la del grup de 2-3. Aquestes dades inclouen les continuïtats d’alumnes. A l’escola El Pàmpol el grup pot arribar a ser de fins a 13, incloent les continuïtats. Fins el proper dia 5 no es confirmarà la xifra exacte de l’oferta disponible, tenint en compte les dades dels infants que continuaran matriculats al seu centre.

Les dades de les escoles bressol a efectes de tramitar la preinscripció són les següents: ESCOLA BRESSOL GOTIMS C/ Lluís Companys, s/n de Moja ; correu electrònic: a8046189@xtec.cat. ESCOLA BRESSOL EL PÀMPOL C/ Sant Roc, s/n de Sant Pere Molanta. a8060563@xtec.cat. 

El telèfon per posar-se en contacte amb la directora: 679 992 564.

Escolta les entrevistes sobre jornades de portes obertes, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions