Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Revetlla de Sant Joan de Moja acollirà l’arribada a Olèrdola de la Flama del Canigó

Qui desitgi participar en el trasllat de la Flama des de Vilafranca fins a Moja, ho pot comunicar a l’Ajuntament

dimecres 13 juny 2018

Olèrdola és un dels 15 municipis de l’Alt Penedès  que el proper dissabte 23 de juny acolliran la Flama del Canigó. A iniciativa d’Òmnium Cultural, la recepció de la flama a la comarca ha adquirit un renovat impuls en els darrers anys i ha esdevingut un referent en la celebració de la Revetlla de Sant Joan.

En el cas del municipi, la principal novetat és que s’opta per canviar el lloc de l’arribada de la Flama. Els dos darrers anys, l’acte de recepció s’havia fet a Sant Miquel d’Olèrdola, davant de l’Ajuntament. Aquest any s’ha cregut convenient integrar l’acte de l’arribada de la Flama del Canigó amb la celebració de la revetlla de Sant Joan que organitza l’Ateneu Mogenc “Fem Poble”. La regidora de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, indica que el propòsit és el d’augmentar la participació registrada en els dos anteriors anys.(àudio)copy2_of_FlamaCanigCArtell.jpeg

Qui desitgi ser protagonista de l’arribada de la Flama a Olèrdola i participar en el seu trasllat des de Vilafranca, només ho ha de comunicar al telèfon de l’Ajuntament d’Olèrdola, el 93 890 35 02. A les 19:10h del dissabte 23 de juny, es preveu que els corredors surtin de la font dels Alls de Vilafranca fins arribar a l’Ermita de Sant Pau. Allà, a les 19:30, es preveu que es faci el traspàs de la Flama per part del grup de ciclistes del CEP que l’haurà portat, provinents del Santuari de Foix. Des de Sant Pau se sortirà en direcció a Moja . Al Celler Cooperatiu es preveu l’arribada a les 20:15h, amb la idea de poder fer una breu aturada perquè en el tram final del recorregut al poble la flama pugui ser acompanyada fins davant de l’escola Circell pels veïns de totes les edats que ho desitgin. Es donarà lectura al manifest i després començarà el sopar popular organitzat pe l’Ateneu Mogenc. Una altra novetat aquest any és que la foguera no s’encendrà fins que no s’hagi fet fosc.(àudio)

Un cop encès un quinqué a Moja amb la Flama, els corredors que ho desitgin podran també participar en el retorn de la Flama del Canigó a Vilafranca. A les 21:00h, es preveu l'arribada a la Font dels Alls, l'inici d'una cercavila i la lectura del manifest d'Òmnium.

L’Ajuntament d’Olèrdola col·labora en l’arribada de la Flama del Canigó al municipi perquè, a més de ser un símbol de catalanitat, és una tradició que contribueix a agermanar els veïns.(àudio)

Escolta l’entrevista a Arantxa Torres, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions