Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La revisió cadastral i el transport públic centren part del debat del ple de l’Ajuntament d’Olèrdola

En la sessió d’aquest dimarts també s’aprovava per unanimitat una moció per promoure habitatge assequible

dijous 02 agost 2018

El ple aprovava per unanimitat una moció per fomentar habitatge a preus assequibles i estables . Entre els acords, s’inclou el d’instar al Govern a que delegui a l’Ajuntament, amb recursos, les tasques de control i inspecció de l’impost dels habitatges buits. En aquest punt, la regidora d’habitatge de l’Ajuntament, Arantxa Torres,recordava els recursos assolits per a elaborar una diagnosi de la situació de l’habitatge al municipi i per elaborar unes bases per a que els propietaris de pisos buits els posin al mercat de lloguer a canvi de rebre suport per a la seva rehabilitació.

Des d’ERC s’insistia en assenyalar que, més enllà d’instar a altres administracions, calia que des de l’Ajuntament s’assumís la problemàtica i s’actués.

En l’apartat d’informacions de les regidores, el regidor d’Hisenda, Xavier Serramià, anunciava la possibilitat d’ampliar el termini de funcionament de l’oficina d’atenció de la revisió cadastral, com finalment s’ha acabat de confirmar amb dues setmanes més d’obertura, fins el 17 d’agost. El regidor reconeixia la gran tasca que es fa des de l’oficina aquests dies i exposava que fins aquest dimarts ja s’havien atès a més de 150 veïns.

La regidora de sanitat, Anna Boada, anunciava que el consultori de Sant Miquel reobrirà a mitjans del mes de setembre. Pere Sadurní, regidor d’esports, assenyalava que s’havia instal·lat una nova xarxa protectora al camp de futbol de Moja, gràcies al suport de la Diputació; i que la Copa Olèrdola de futbol la disputarien el proper 26 d’agost l’AE Moja contra la Joventut Ribetana.

Juanma Samblás, regidora de via pública, assenyalava que en el nou contracte de neteja viària es milloraran les prestacions, amb la previsió d’incloure nova maquinària. També va anunciar que les obres de reforma del nucli antic de Sant Miquel començarien durant el mes de setembre.

L’alcalde, Lucas Ramírez, subratllava la reobertura del consultori de Sant Miquel i l’inici de les obres de reforma del cas antic.(àudio)

La regidora de cultura, Arantxa Torres, assenyala que les entitats que havien presentat la documentació requerida pels projectes de 2017 havien cobrat la subvenció de 2018 la setmana passada. També exposava el programa dels vespres al castell d’Olèrdola, programat els dies 11,18 i 25 d’agost.

En el torn de precs i preguntes, ERC resumia informacions sobre la revisió cadastral que el govern avançava a l’oposició en la comissió informativa prèvia al ple. Segons Fina Mascaró, el govern els hi havia comunicat que la immensa majoria tindria una reducció; que l’Ajuntament recaptaria uns 80.000 € menys; que la revisió s’aplicaria en l’IBI de l’any 2019 i que els casos puntuals d’augments , s’aplicarien de manera periodificada en un termini de 10 anys. ERC també va lliurar el document publicat al BOP, segons el qual l’augment lineal del cadastre és del 22%. Xavier Serramià es mostrava prudent i explicava que estan esperant les dades definitives del cadastre per saber les dades finals exactes. També explicava que la reducció de recaptació era en relació a l’any anterior. ERC va preguntar si aquesta referència a l’any anterior tenia en compte l’excepcional recaptació assolida per les sancions derivades de l’actualització del cadastre.

A pregunta d’ERC, el govern va explicar que estaven esperant que l’Oficina del Síndic demanés la data per a fer la reunió anual establerta en el conveni de col·laboració de les dues institucions. També a pregunta d’ERC es va informar que l’adjudicatari de la zona esportiva de Daltmar té una pròrroga fins a març per a realitzar la inversió que està obligat a  fer, segons contracte. El govern també responia a ERC que les propostes d’ordenació del Bosquet ja han estat lliurades pels equips redactors, però  l’elecció amb participació ciutadana es posposa a l’espera de l’estudi de les instal·lacions esportives del municipi que està realitzant un tècnic especialista. Juanma Samblás, a requeriment d’ERC, explicava que l’Ajuntament ja havia rebut l’estudi sobre l’estat de Can Trabal i que s’ha presentat un avanç del Pla d’Usos a la Muntanyeta. També s’informava que en l’itinerari de vianants de Moja a Vilafranca s’instal·laria il·luminació amb balises integrades a terra. En aquest punt, ERC  i govern discrepaven sobre el temps que es va trigar en  retirar els punts de llum destrossats. ERC assegurava que s’havien trigat 72 dies per recollir-los, mentre que el govern indicava que en el cas de la primera destrossa, la retirada havia estat feta la mateixa setmana.

A pregunta d’ERC, la regidora de cultura va assenyalar que l’assistència a l’espectacle del Mag Lari havia estat per sota de l’esperada i ho atribuïa a diversos factors. ERC també va recordar que a la web faltaven actualitzar dades econòmiques de l’Ajuntament i va reiterar la necessitat de millorar el pas del pont de la C15 per a vianants al seu pas per Sant Miquel.

Sobre l’ús com a escola d’idiomes de l’edifici de l’escola bressol de Sant Pere Molanta, el govern també va respondre que aquest ús entrava dins dels possibles que permetia la qualificació del centre educatiu. La cessió a l’empresa que gestionarà el servei està emparada amb les ordenances i, en cas de mantenir-se, es faria una licitació. També es va informar que s’havien produït un centenar de preinscripcions.

En l’apartat de precs, ERC va demanar que es pengés una pancarta i un llaç groc a la façana de l’Ajuntament per a reclamar la llibertat dels presos polítics. També va demanar que es retirés del nou vehicle dels agents municipals la retolació de “policia”, perquè considera que suposa confondre als veïns i atribuir als agents funcions que no són les seves.

ERC va haver de presentar com a prec una proposta entrada com a moció, que instava a l’ajuntament a participar en un estudi de viabilitat sobre la implantació de transport públic que uneixi els polígons dels municipis de Santa Margarida i els Monjos, Vilafranca i Olèrdola amb els seus nuclis de població. ERC va recordar que la proposta havia estat aprovada com a moció els dos ajuntaments( per unanimitat a Vilafranca i amb una única abstenció a els Monjos). Fina Mascaró, portaveu del grup d’ERC, es comprometia en fer aquest estudi en cas de rebre la confiança dels olerdolencs.(àudio)

El govern defensava que, en tractar-se d’una petició d’actuació a l’Ajuntament, el punt s’havia de traslladar al ple com a prec i no com a moció. També es va recordar que s’està treballant amb l’AMTU per a elaborar un estudi de millora de la mobilitat al municipi. L’alcalde, Lucas Ramírez, indicava que l’estudi no el fa l’ajuntament “si no un altre entitat “ com l’AMTU, especialitzada en transport públic.

Fina Mascaró també va demanar que en les festes majors del municipi es difongués material de la campanya “no és no” contra l’assetjament sexual.

Per part del PDeCAT, es va qüestionar la informació de la regidora de cultura sobre les subvencions i es va dir que tenien constància d’entitats que no havien cobrat o no havien rebut la notificació sobre els motius de la denegació. Josep Sánchez, portaveu del PDeCAT reclamava que se li donés resposta a la família d’un nen “que es va fer mal pel mal estat d’un parc”. Sánchez recordava que aquesta havia estat una qüestió ja demanada en altres plens.(àudio)

El PDeCAT aprofitava per preguntar quan es pensaven reparar els parcs i quan es posaria en pràctica la partida anunciada aquest 2018 per a aquesta finalitat.

El ple finalitzava amb la crida de l’alcalde a participar en les festes majors que ha de viure el municipi aquests propers dies, primer a Daltmar i després a Sant Pere Molanta

Document Actions