Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Roda s'acomiada amb un muntatge fresc i reivindicant el teatre com a bé cultural a potenciar

Durant 6 mesos, la Roda ha ofert 20 actuacions a càrrec d’11 grups de la comarca i ha comptat amb 1.700 espectadors
Moment de la cloenda, conduïda pel grup El Folre
Moment de la cloenda, conduïda pel grup El Folre

dilluns 24 març 2014

Sant Pere Molanta es convertia aquest dissabte a la nit en capital del teatre de la comarca. La Sala de la Societat Principal–Unió acollia la lluïda cloenda de la 23a edició de la Roda de Teatre de l’Alt Penedès. El local es va omplir de veïns del poble i d’un públic que també provenia de molts punts diferents de la comarca, majoritàriament vinculats amb propostes de La Roda. Amb atenció còmplice i ganes de passar-s’ho bé, van poder gaudir d’un programa doble. Primer, el grup La Torre de les Gunyoles deixava constància del seu elevat nivell amb la representació de l’obra “Burundanga”. Després, el grup El Folre de Sant Pere Molanta va conduir un teatralitzat acte de cloenda, carregat d’humor.

Eloi Tres, membre de la Junta de la coordinadora GATAP, explicava durant la cloenda que en aquests 6 mesos de Roda 11 grups de la comarca han ofert 20 funcions, amb una mitjana de 85 espectadors per actuació. Aquests registres permeten apuntar que uns 1.700 espectadors penedesencs han vist alguna de les obres que es programaven. Eloi Tres subratllava la importància de la Roda perquè permet als grups de teatre donar-se a conèixer i perquè facilita que ajuntaments i entitats programin teatre als seus pobles, amb el valor afegit d’oferir teatre “de Km 0, teatre de proximitat”. Eloi Tres agraïa els suport de les entitats i institucions que recolzen La Roda i subratllava que el teatre “és un bé cultural que cal potenciar” .(àudio)copy_of_CloendaTeatreLliurament.JPG

Josep Rafecas, president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, subratllava la importància de la Roda per a garantir programació teatral als pobles de la comarca. En clau de país, anunciava que la Federació s’adherirà al Pacte Nacional pel dret a decidir.(àudio)

La regidora de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, assenyalava que La Roda permet programar teatre de qualitat a prop de casa. La regidora feia notar el paper rellevant d’Olèrdola en La Roda, acollint 5 de les 20 funcions d’aquesta edició i amb 5 actuacions protagonitzades pels dos grups del municipi.(àudio)

Bona mostra de la qualitat programada dins La Roda era l’obra que es representava dissabte a Sant Pere Molanta. Des de l’humor, “Burundanga” és un text de Jordi Galceran que s’aproxima al tema del terrorisme d’ETA i planteja les conseqüències que pot desencadenar la falta de sinceritat. El director del grup La Torre, Miquel Trias, posa l’accent en què els grups , malgrat la seva condició d’amateurs, milloren i fan tot el possible per oferir propostes d’elevat nivell.(àudio)CloendaTeatreBurundanga.JPG

Lluny de formalitats protocol·làries, el fil conductor de l’acte de cloenda va ser un fresc muntatge teatral del grup El Folre. Una paròdia dels clàssics actes de clausura que va servir per a criticar la imposició de percentatges del castellà a l’escola. Entre els moments a retenir, els divertits girs oferts durant la traducció al castellà dels noms dels grups participants a La Roda i dels seus muntatges. Marta Massana, directora d'El Folre, ens destaca la importància de la implicació de tot el grup en La Roda i la gran resposta que té el poble de Sant Pere Molanta.(àudio)

El record que van rebre participants, ajuntaments i patrocinadors ha estat elaborat pel centre ocupacional de l’Espiga. En acabar l’acte, la gran família de La Roda va compartir un ressopó a la platea de la Sala, ofert pel grup El Folre.

Escolta les entrevistes a Josep Rafecas, Eloi Tres i Arantxa Torres, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta les entrevistes a Miquel Trias i Marta Massana, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions