Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La sàtira política de “Mort accidental d’un anarquista”, aquest diumenge a Sant Pere Molanta

L’actuació del grup l’Escorça de Sant Joan de Mediona clourà la Festa del Most
La representació s'inclou en la Roda de Teatre
La representació s'inclou en la Roda de Teatre

divendres 26 octubre 2012

 

La Festa del Most de Sant Pere Molanta es tancarà aquest diumenge amb teatre.  A partir de dos quarts de 7 de la tarda, a La Sala, el grup l’Escorça de Sant Joan de Mediona representarà l’obra “Mort accidental d’un anarquista”, de Dario Fo.

El director del grup, Josep Feixes explica que l’obra tracta temes d’actualitat vinculats a les mobilitzacions ciutadanes i a la seva relació amb la policia.(àudio)

“Mort accidental d’un anarquista” està considerada una obra mestra del teatre polític. En aquesta sàtira mordaç  escrita l’any 1970, un personatge histriònic, el Boig, discuteix en una comissaria les raons per les quals un anarquista que estava detingut s’hauria suïcidat llançant-se per la finestra de l’edifici. Amb molt d’humor i amb elements propis de la Commedia dell’Arte, Fo denuncia la violència i el terrorisme d’estat a l’Itàlia dels anys setanta, quan es va iniciar la persecució i criminalització d’organitzacions d’esquerres. El grup l’Escorça de Sant Joan de Mediona ha fet una adaptació, eliminant referències que per l’espectador actual a Catalunya no serien reconeixibles, “fent així que l’obra guanyi en agilitat”, segons explica Josep Feixes.(àudio)

L'actuació s’inclou en el segon cap de setmana de representacions de la 22 edició de la Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès. Pels grups, la Roda suposa un estímul, una oportunitat per relacionar-se amb altres formacions teatrals i actuar més enllà de la seva localitat.(àudio)

L’entrada és gratuïta i la funció compta amb l’organització del grup de teatre El Folre de Sant Pere Molanta.

Document Actions