Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La senyalització dels nuclis amb rètols a les rotondes guanya els pressupostos participatius

La proposta guanyadora ha obtingut el 34’6% dels 52 vots emesos. La participació representa un 1’79% del cens

dilluns 04 juny 2018

El projecte de senyalització dels nuclis urbans amb rètols decoratius a les rotondes ha estat la proposta guanyadora dels pressupostos participatius d’Olèrdola. El procés de participació el convocava l’Ajuntament  amb el propòsit de que la ciutadania triés el destí de 80.000 € del capítol d’inversions del pressupost municipal d’aquest 2018. En la fase final de votacions hi arribaven quatre projectes proposats per la ciutadania, dels 11 inicialment traslladats,  després  de comprovar-se que reunien els requisits de la convocatòria pel que fa a limitar-se a competències municipals, no excedir de l’import establert i no comportar despeses afegides de manteniment.

Han votat 52 persones d’un total de 2.903 que tenien dret a fer-ho. La xifra de participació representa l’ 1’79% del cens.El projecte de senyalització de les rotondes amb rètols decoratius ha obtingut 18 dels 52 vots emesos, el que representa un 34’6% dels vots.

El segon projecte més votat ha estat el d’instal·lar espais destinats a exercici a l’aire lliure, amb 13 vots i una quota de suport del 25%. La proposta de construir skates parks rebia 12 vots, situant-se amb un percentatge del 23%; mentre que la conservació del patrimoni natural era un projecte votat per 9 veïns, que equivalen al 17’3% de la participació.

Segons es descriu en el projecte presentat, la proposta guanyadora consistiria en l’adequació de les rotondes o espais d’accés a les entrades dels nuclis de població principals, col·locant-hi un rètol identificaria del nucli. Es faria en els diferents nuclis de població, creant una imatge unitària del municipi. Tal i com s’indica en el projecte, l’actuació consistiria en la preparació de l’espai on es col·locaria el rètol, la instal·lació de les lletres del nom del nucli amb acer corten o similar, així com la millora dels acabats i de la jardineria de la rotonda. S’estima que el cost mig per rotonda se situaria en 12.000 € i que l’actuació es faria en 6 rotondes. El mateix projecte adverteix que la majoria de les rotondes a l’entrada dels nuclis no són de titularitat municipal i que la realització de l’actuació estarà condicionada a l’autorització de l’administració afectada en cada cas(Diputació, Generalitat o Ministeri de Foment).

En l’apartat d’informacions de les regidories del darrer ple municipal, Xavier Serramià, regidor de TIC, anunciava que en el proper ple es proposarà que s’aprovi la proposta guanyadora.(àudio)

La majoria de participants, fins al 73%, té de 31 a 59 anys. El tram d’edat de 60 o més anys ha representat una participació del 19’2%; mentre que la participació en el tram de menys de 30 anys ha representat una participació del 7’7%. Xavier Serramià indicava aquesta “poca incidència” del procés de participació entre l’electorat més jove.(àudio)

Una altra dada que en el ple destacava el regidor és que les dones havien votat més el projecte per construir espais d’exercici en l’aire lliure. (àudio)

Totes les dades relatives al procés participatiu les podeu consultar al web de l’Ajuntament d’Olèrdola

Document Actions