Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dimarts comencen els treballs de consolidació a l’església de Santa Maria del Pla dels Albats

L’actuació es preveu realitzar durant dues setmanes i té el propòsit d’evitar la degradació de les restes del temple

dijous 29 setembre 2016

Dimarts de la setmana que ve, 4 d’octubre, es preveuen iniciar els treballs de consolidació de les restes de l’església de Santa Maria, situada al Pla dels Albats. Els treballs són finançats pel Servei d’Arqueologia de la Generalitat i tenen el propòsit d’evitar que es degradin les restes del temple que ha posat al descobert la campanya d’excavacions arqueològiques d’aquest mes de juliol. Núria Molist, conservadora del Museu d’Arqueologia i responsable del projecte de recerca, resumia que la voluntat és la de consolidar les estructures de l’església perquè l’espai pugui ser visitable i accessible.(àudio)

Recordem que els treballs arqueològics permetien que sortís a la llum l’església de Santa Maria, un edifici singular i complex de 120 m2 situat fora muralles. L´excavació s’inclou dins d’un projecte més ambiciós centrat en posar en valor l’església, la necròpoli i els espais habitats fora muralles, aprofitant que Olèrdola és un cas únic a Catalunya per a estudiar la trama urbana medieval en no haver-hi construccions posteriors a la zona. L’any que ve, el propòsit és el de delimitar millor l’edifici de l’església i mirar d’afegir-hi una primera senyalització. (àudio)

Les excavacions d’aquest estiu han permès recuperar la preeminència visual que va tenir l’església segles enrere. Dos dels elements destacables que s’han pogut extreure de les excavacions són la separació en dues naus del temple, així com la reutilització d’un mil.liari romà. Núria Molist posa l’accent en què poques vegades es pot estudiar una església romànica en totes les seves fases. (àudio)

Aquests treballs de consolidació es preveuen realitzar durant dues setmanes. Durant aquestes dies no s’ha programat cap jornada específica de portes obertes, però els veïns que ho desitgin es poden desplaçar fins al Pla dels Albats per a conèixer el resultat de les excavacions.

Escolta l'entrevista a Núria Molista, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions