Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La seu d’Olèrdola del MAC commemora el Dia Internacional de les Dones aquest diumenge amb la visita guiada “ Ermegodo, una dona del segle X”

Serà a partir de les 11.00h i permetrà conèixer com era la vida d’una dona benestant que va viure a Olèrdola fa mil anys

dimecres 01 març 2023

Dins dels actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, aquest diumenge 5 de març s’ha programat a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia l’activitat “Ermegodo, una dona del segle X”. Amb inici a les 11.00h, es tracta d’una visita guiada que permetrà conèixer com era  la vida quotidiana d’una dona benestant, com Ermegodo, que va viure a la ciutat d’Olèrdola mil anys enrere.

Marta Maragall, responsable de difusió i de comunicació de la seu d’Olèrdola, explica que amb l’activitat d’aquest diumenge volen contribuir a donar visibilitat a la presència de la dona en època medieval.(àudio)

L’àmplia documentació disponible permet refer la història d’aquesta dona. Des de la seu d’Olèrdola, aquesta és una activitat que es programa més enllà del 8 de Març i s’ha incorporat en la programació del jaciment en diferents moments de l’any.(àudio)

Es podran conèixer com eren les cases d’Ermegodo i de quins béns disposava. També es desvetllarà la seva relació amb Sunifred, un dels principals terratinents de la zona. (àudio)

I amb l’ànim de completar la percepció del món femení a Olèrdola i a la Catalunya altmedieval, es recorrerà a les dades que ha proporcionat l’antropologia i l’arqueologia funerària, així com també a la documentació escrita. 

El preu de l’activitat està  inclòs en el preu d'entrada al recinte. És imprescindible fer la reserva prèvia al tel.93 890 14 20/ 675 782 936 v o bé a través del correu electrònic mac.olerdola@gencat.cat

Escolta l'entrevista a Marta Maragall, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions