Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia no falta a la seva cita amb el Cap de Setmana Ibèric

En la 20a edició es programa aquest cap de setmana jornada de portes obertes, visites guiades i un taller de transformació de matèria primera

dimarts 29 setembre 2020

 

La seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia és un dels 18 jaciments que aquest cap de setmana participen en la 20a edició del Cap de Setmana Ibèric. Enguany la temàtica comuna és l’explotació dels recursos naturals fa 2.200 anys. En el cas d’Olèrdola, el Cap de Setmana Ibèric suposa oferir jornada de portes obertes, tant dissabte  com diumenge, així com visites guiades gratuïtes durant els dos dies i un taller el diumenge.

Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del MAC, explica que en aquesta ocasió el Cap de Setmana es vol aproximar a com utilitzaven els ibers la natura i quins recursos n’obtenien.(àudio)

 Dissabte a les 12 del migdia i diumenge a les 11,  es podrà seguir la visita guiada “Olèrdola, entre el Garraf i la Plana del Penedès. L'explotació dels recursos de l'entorn”. Una de les novetats serà conèixer els resultats de les anàlisis dels materials extrets durant l’excavació de la torre.(àudio)

Diumenge, de les  12 a les 2 ,  es podrà assistir a les demostracions que s’oferiran a través de “tallers de transformació de matèria primera: metal·lúrgia, terracota, teixits”. (àudio)

L’organització del Cap de Setmana Ibèric és fruit de la col·laboració entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya i els ens gestors de cadascun dels jaciments que integren la Ruta dels Ibers. 

Podeu consultar tot el programa d’activitats al web www.rutadelsibers.cat per veure quins jaciments hi participen i organitzar millor la visita. 

Escolta l'entrevista a Núria Molist, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions