Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La farmàcia de Moja alerta de la "insostenible” situació del sector pels impagaments

Porten 4 mesos sense cobrar del Cat Salut i adverteixen que hauran de tancar si la situació s'allarga
A Moja se seguiran les mobilitzacions acordades pel col·lectiu de farmacèutics
A Moja se seguiran les mobilitzacions acordades pel col·lectiu de farmacèutics

dimarts 12 març 2013

La Generalitat no paga els medicaments a les farmàcies des del passat mes de novembre. Aquesta situació és qualificada d’insostenible i això ha motivat que el col·lectiu de farmacèutics prepari noves mobilitzacions. Santi Gaya, titular de la farmàcia de Moja, explicava que des de les farmàcies han estat finançant aquests mesos els medicaments de la població, a causa dels impagaments del Cat Salut. La situació entén  que és insostenible i considera que per això cal fer accions de protesta. (àudio)

S’estima que la Generalitat deu a les farmàcies 300 milions d’euros. La d’Olèrdola estaria dins del col.lectiu de farmàcies més afectades perquè depenen més de receptes del Cat Salut i no pas de la venda lliure. (àudio)

Santi Gaya és conscient que el problema no és individual i per això la sortida cal plantejar-la com a col·lectiu. Per això anuncien que recolzen totes les accions que s’emprenguin, incloent la plantejada de fer vaga un dia a la setmana si així s’acordés. Gaya calcula que si la situació continua durant més d’un mes, la meitat de farmàcies de Catalunya hauran de tancar. (àudio)

Les farmàcies podrien començar a deixar de dispensar alguns medicaments "en pocs dies" per la impossibilitat de seguir-se proveint, davant el retard en els pagaments per part del Govern.. Els farmacèutics es mostren escèptics davant l'anunci del conseller de Salut, el qual va garantir que la Generalitat treballa per obtenir un crèdit pont que permeti pagar al més aviat possible part del retard, corresponent a la factura de febrer pels medicaments dispensats al novembre.

Escolta l'entrevista a Santi Gaya, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions