Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La subvenció per fer autocompostatge casolà es pot sol·licitar fins l’1 de febrer

Es bonificarà el 15% de la taxa d’escombraries i l’ajut és acumulable al 25% que s’obté per utilitzar les deixalleries
L'Ajuntament ha fet fins a 5 campanyes de cessió de compostadors
L'Ajuntament ha fet fins a 5 campanyes de cessió de compostadors

dijous 21 gener 2016

Els veïns d’Olèrdola que facin autocompostatge poden optar a una subvenció del 15% de l’import de la taxa d’escombreries. Les sol·licituds es poden presentar a l’Ajuntament d’Olèrdola fins l’1 de febrer. Cristina Badell, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, destacava que aquesta bonificació és compatible amb el 25% de subvenció que es pot obtenir si es fa un ús regular de les deixalleries. Així, fent les dues pràctiques  es pot arribar a obtenir una bonificació del 40% de la taxa.(àudio)

Comptant la darrera que es va fer el desembre de 2015, a Olèrdola han estat fins a 5 les campanyes que ha organitzat  l’Ajuntament i la Mancomunitat per a cedir compostadors domèstics. Llevat de la primera campanya, les següents s’han centrat en les urbanitzacions i els nuclis disseminats, que és on no es fa la recollida porta a porta de la fracció orgànica. Per acreditar que es fa un correcte ús de les compostadores,  educadores ambientals de la Mancomunitat fan visites personalitzades d’assessorament als veïns que han obtingut el compostador en les darreres campanyes. A banda d’això, l’ajuntament també comprova que en els altres casos la compostadora s’utilitza correctament. (àudio)

En la darrera campanya es van concertar la cessió d’ús de 10 compostadors: quatre  a Daltmar, quatre més a Can Trabal i els dos restants a masies i disseminats. Les 5 campanyes fetes sumen  una cinquantena de veïns que reciclen a casa la fracció orgànica de la brossa  gràcies a aquest compostadors casolans.  Per l’Ajuntament  cal fer una valoració del tot positiva dels resultats d’aquestes accions. (àudio)

La voluntat de l’Ajuntament d’Olèrdola és la de seguir fent aquestes campanyes de cessió de compostadors com a mínim una vegada l’any. Un dels requisits per a poder obtenir el compostador és assistir a un taller d’educació ambiental on s’explica el senzill funcionament  d’aquests recurs que permet reciclar la fracció orgànica i obtenir adob de qualitat. Es preveu que els veïns que han obtingut compostadors en aquesta darrera campanya facin aquesta sessió de formació el proper 13 de febrer, a dos quarts d’11 del matí,  al Casal d’Avis de Sant Miquel d’Olèrdola

Document Actions