Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La taxa de recollida d’escombraries no registrarà cap canvi el 2022

L’alcalde anunciava que abans de plantejar-se modificacions es necessita un any de funcionament amb el nou sistema porta a porta a tot el municipi
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

dijous 14 octubre 2021

 

La taxa de recollida d’escombraries no registrarà cap variació el 2022 a Olèrdola. Així ho ha anunciat en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola l’alcalde, Lucas Ramírez, desvetllant així una de les principals incògnites que podien planejar sobre l’aprovació de les ordenances fiscals a l’Ajuntament d’Olèrdola pel proper exercici. I és que durant el 2022 es preveu que el sistema de recollida porta a porta s’acabi aplicant a tot el municipi, no només a Moja , Sant Pere Molanta i Sant Miquel. Però aquest possible augment de costos del servei no  es traduirà en una variació del rebut que hauran de pagar els veïns perquè per plantejar-se modificacions “necessitem un any de funcionament” amb el nou sistema a tot el municipi, tal i com manifestava Lucas Ramírez. L’alcalde apuntava que les modificacions en un futur podrien introduir canvis en la línia de beneficiar a qui més recicli. (àudio)

El nou contracte amb el sistema porta a porta a tot el municipi el gestiona la Mancomunitat i preveu entrar en vigor el mes de març. Properament s’explicaran en detall els canvis a la ciutadania en una campanya informativa.

Lucas Ramírez indicava que, després de l’aposta introduïda en les ordenances vigents per afavorir les energies renovables, la proposta d’ordenances fiscals que traslladarà el govern municipal al ple de l’Ajuntament de dimarts de la setmana que ve no incorpora grans canvis. Un dels destacats és que el Departament de Salut estarà exempt de pagar l’IBI pel nou consultori mèdic de Moja. (àudio)

Dins de l’ordenança que regula el servei de subministrament d’aigua, l’alcalde anunciava que s’eliminaran contribucions fins ara repercutides en els rebuts que pagaven les famílies en concepte de portada d’aigua  i obres d’ATLL. (àudio)

L’alcalde recordava que l’Ajuntament aporta prop del 66% de la despesa que comporta una plaça d’escoles bressol i afegia que, en cas de ser necessari, famílies del municipi poden obtenir bonificacions afegides si reuneixen els criteris d’ajuts de Serveis Socials. Ramírez reflexionava que en el descens registrat de matriculacions en l’escola bressol de Moja hi poden haver influït factors com la situació econòmica de les famílies.

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions