Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Timbarada de Moja reuneix a timbalers de 15 colles de la comarca

Els participants destaquen que l’activitat és única arreu de l’Alt Penedès

dimarts 30 juliol 2013

Per 13a ocasió consecutiva, els Diables de Moja han tornat a oferir una proposta amb ritme i d’elevat volum sonor durant la Festa Major. La Timbarada. El programa ja té el migdia de dissabte reservat a aquesta activitat. Es tracta d’un animat recorregut pels carrers del poble per part d’una distesa comitiva formada per timbalers que van parant per a beure en fins a 9 punts diferents de Moja. Aquest any s’ha ampliat la xifra de colles convidades i s’ha comptat amb la presència de timbalers de 15 agrupacions de diables de la comarca. Les novetats aquest any eren les incorporacions dels Diables de Sant Sadurní i de l’Ordal, tal i com ens recorda el cap de colla dels Diables de Moja, Txus Búrdalo. La colla, amb algun endarreriment respecte l’horari previst, va poder afrontar amb solvència el repte, tal i com ens destaca Búrdalo.(àudio)Timbaradainici.JPG

Búrdalo posa l’accent en què després de la feinada de la nit anterior, la colla va resoldre de nou el repte organitzatiu que suposa fer la Timbrada i atendre a gairebé 200 timbalers. El recorregut s’iniciava des de la plaça de l’Església, amb la interpretació d’Els Segadors amb flauta travessera. Hi havia timbals de totes les mides. Fins i tot una bateria que no va parar de sonar. Forces infants van poder afegir-se en algun tram del recorregut, per bé que la calor era per moments asfixiant. La samarreta enguany de la Timbarada va ser molt lloada, com així també va ser molt celebrada la paella que es va servir al Local Nou, per acabar l’activitat.

Txus Búrdalo agraïa el suport de veïns que posaven parada i subratlla que la Timbarada és una proposta que compta amb molta acceptació entre les colles de diables.(àudio)

Un dels diables convidats, Armand Coca, del Ball de Diables de La Ràpita, felicitava als organitzadors de la Timbarada i destacava que era un acte que servia també per reivindicar el paper important que juga la percussió en grups de cultura popular com els diables.(àudio)Timbaradainici2.JPG

Molts dels diables participarien també activament si, enlloc de gratuïta, la inscripció comportés pagar un preu simbòlic.(àudio)

I és que els Diables de Moja ofereixen als seus convidats samarreta gratuïta commemorativa de la Timbarada i dinar, a més de les parades per beure, gentilesa de veïns. Aquest any una de les novetats va ser una parada de fruita fresca, amb meló i síndria, que també va servir per a mitigar les elevades temperatures.

Escolta les entrevistes a Txus Búrdalo i Armand Coca, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Document Actions