Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Torre de Les Gunyoles representa dissabte a Sant Miquel l’obra “Trumptuf”

Es tracta d’una adaptació del Tartuf de Molière centrada en la figura de Donald Trump

dijous 16 novembre 2017

Els clàssics són una font inesgotable d’inspiració que permeten donar claus per a comprendre l’actualitat. El grup de teatre La Torre de les Gunyoles així ho practica amb l’obra que aquest cap de setmana porten a escena a Sant Miquel: “Trumptuf”. I és que la proposta és una adaptació del clàssic “Tartuf” de Molière, realitzada per Cristian Mestres, posada al servei de denunciar , en to de comèdia, les conseqüències del mandat electoral que va fer de Donald Trump el president dels Estats Units.  La cita és al Local Rossend Montané de Sant Miquel, aquest dissabte a les 21:30h, dins de la programació de la 27a Roda de Teatre de l’Alt Penedès

Una de les integrants del grup de teatre La Torre, Sílvia Sellarés, resumia que aquesta adaptació del Tartuf és una critica a Donald Trump.(àudio)

A “Trumptuf” en Henry és un dels molts històrics votants del Partit Demòcrata desencantats. Poderós empresari, ara viu retirat acompanyat de la seva mare, la Kathryn, la seva segona esposa, la Michelle, els fills del seu primer matrimoni, l’Elvis i la Mary Anne, la seva cunyada, la Harriet, i l’Scarlett, una serventa amb molta personalitat.

Tot i l’oposició de la seva família en bloc, en Henry ha estat un dels principals benefactors de Donald Trump, el candidat del Partit Republicà a la presidència dels Estats Units. La relació entre tots dos ha anat tan lluny que, un cop nomenat president, i de nou contra el rebuig de la gent de casa, ha decidit instal·lar-lo a casa seva.

Aquesta adaptació del Tartuf de Molière mostra en to de comèdia les conseqüències del mandat de l’electorat nord-americà, posant l’accent sobre el masclisme, la misogínia, el rebuig a la immigració i l’homosexualitat, i el culte a la persona. També demostra que el segle XVII no queda pas tan lluny. Per al grup ha suposat tot un repte. Sílvia Sellarés explica que s’ha volgut mantenir el llenguatge original del Tartuf i els actors parlen en vers.(àudio)

La proposta del grup La Torre és un exemple de la diversitat i qualitat que inclou la Roda de Teatre.(àudio)

Dins de la 27a Roda de Teatre de l’Alt Penedès “Trumptuf” tornarà a Olèrdola ben aviat. Serà el proper diumenge  10 de desembre, a Sant Pere Molanta.

Escolta l'entrevista a Sílvia Sellarés, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions