Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Trobada acull la presentació del còmic “Cessetans. Entre Roma i Cartago” d’Oriol Garcia Quera

La presentació del segon còmic històric d’Olèrdola s’ha programat dissabte a dos quarts de 8 de la tarda

dijous 01 juny 2017

Olèrdola disposa d’un segon còmic ambientat en la seva història i serà presentat durant la 37a Trobada, dissabte 3 de juny a les 19:30h. Després de la satisfactòria experiència de l’edició del còmic “Olèrdola 1058. Terra de frontera”, Oriol Garcia Quera s’ha tornat a endinsar en la història del municipi. En aquest cas  fent un salt en el temps fins a situar-nos a inicis del segle III abans de Crist, en la època dels ibers. El resultat ha estat “Cessetans. Entre Roma i Cartago”, una novel.la gràfica o còmic que permet reviure l’època i els seus personatges a través d’una trama de ficció.

Oriol Garcia Quera  recordava que, juntament amb l’època medieval, l’època “estrella” del jaciment d’Olèrdola és l’època ibèrica. El còmic planteja l’impacte que va tenir en la societat dels cessetans l’arribada de dues potències com Roma i Cartago. (àudio)

En les seves pàgines hi seran ben reconeixibles troballes extretes del jaciment d’Olèrdola i paratges del nostre entorn natural. Tot, fruit del minuciós treball de camp i de documentació d’Oriol Garcia Quera, considerat el millor autor català especialitzat en còmic històric.(àudio)

El llibre conté un apartat inicial d’introducció històrica per contextualitzar els fets,  una cloenda per plantejar “què se’n va fer després dels cessetans”, un glosari i una bibliografia. Tal i com ja va passar amb el primer còmic d’Olèrdola, el plantejament d’aquest segon còmic és el de difondre’l al màxim per escoles i instituts per a donar a conèixer de manera amena la història d’Olèrdola.(àudio)

I és que, tal i com ens assenyala Garcia Quera, el còmic pot ser un instrument molt útil al servei d’aquest coneixement perquè “la història és una aventura” i el còmic permet “posar imatges” a episodis del passat.

Escolta l'entrevista a Oriol Garcia Quera, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions