Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Trobada de gegants de Sant Pere Molanta manté la seva vitalitat

La trobada arribava diumenge a la seva 16a edició amb la participació de 6 colles
Moment de la ballada final conjunta
Moment de la ballada final conjunta

dilluns 24 octubre 2016

La Trobada de gegants de Sant Pere Molanta segueix oferint al municipi l’oportunitat de poder veure cada any  diferents colles de gegants d’arreu del país. Aquest diumenge, la cita arribava a la seva 16a edició, mantenint la vitalitat i el plantejament que l’ha consolidat com un  referent en el calendari de trobades geganteres a la comarca. A més de la parella amfitriona, la Griselda i en Pere Moranta, la trobada també comptava amb els gegants de Moja, els de Castellbisbal, Masquefa, les Borges Blanques i Sant Andreu de la Barca.

La trobada s’iniciava a les 11 del matí amb la plantada dels gegants davant de la Societat. A dos quarts d’una començava la cercavila i, en acabar, es vivia una ballada conjunta. El dinar dee germanor a l’interior de la Sala posava el punt i final a una trobada marcada per l’ambient de germanor i per l’evident bona sintonia existent entre les colles participants.TrobadaGegantsSPM2.JPG

El cap de colla dels geganters de Sant Pere Molanta,Santi Muniente, ens oferia una valoració satisfactòria de la trobada però apuntava que els hi agradaria que els veïns la seguissin més.(àudio)

Per colles geganters com les de Moja, la trobada de Sant Pere Molanta és un exemple de continuïtat. Josep Bartolí, cap de colla dels geganters de Moja, manifestava que els hi agradaria poder mantenir una trobada com la que han fet aquest setembre a Moja, però afegia que fer-ho seria molt difícil.(àudio)

A banda dels de Moja, els gegants de les Borges Blanques també repetien participació a Sant Pere Molanta. La parella, Ramon Berenguer IV i  Peronella, era la segona ocasió que visitava el poble.  El cap de colla dels geganters de les Borges Blanques, Ramon Garceball, ens transmetia la motivació que molts geganters senten a l’hora de participar en trobades i conèixer pobles diferents.(àudio)

El cas dels geganters de Castellbisbal pot il·lustrar el compromís que requereix una colla i la necessitat de ser una xifra suficient d’integrants. El dissabte els seus gegants, Manel “el flabiolaire” i la pagesa Vicenta, actuaven per la Festa dels Súpers. L’endemà eren a Sant Pere Molanta, però amb alguna baixa de membres de la colla que havien optat per viure el segon dia de la Festa dels Súpers en família i sense gegants. Així ho assenyalava un dels responsables dels geganters de Castellbisbal, Sergi Bonilla, que  manifestava que se sentien molt ben acollits a Sant Pere .(àudio)

La trobada va ser seguida per l’alcalde, Lucas Ramírez, i per la regidora de cultura, Arantxa Torres. Trobades com la de Sant Pere posen de manifest la gran vitalitat associativa d’Olèrdola ,que fa que cada cap de setmana hi hagin esdeveniments de tipus lúdic i cultural, tal i com subratlla Torres. La regidora de cultura posava l’accent en el mèrit dels geganters de Sant Pere Molanta d’haver sabut mantenir aquesta cita anual. (àudio)

Amb la trobada d’aquest diumenge, els geganters de Sant Pere Molanta posen punt i final als compromisos d’aquest any.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a protagonistes de la Trobada de Gegants, clicant aquí

Document Actions