Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Trobada ens regala l’obra “Cònsols de Roma”, amb Fermí Fernández i Joan Gibert

La funció teatral de la 39a Trobada d’Olèrdola s’ha programat per la nit de dissabte, a les 21:30h

dimarts 04 juny 2019

 

“Un homenatge a les paraules i al diàleg”. Aquesta és l’essència de l’obra “Cònsols de Roma”, la funció teatral que la Trobada d’Olèrdola ens regala per la nit de dissabte, a les 21:30h.

La companyia Ertateatre, amb Joan Gibert com a Marc Antoni  i Fermí Fernández interpretant Octavi August, ens transporta a  una conversa que haurien pogut tenir aquest dos personatges històrics. Aquestes dues destacades personalitats de la Roma clàssica van ser parents, rivals i es van enfrontar . Joan Gibert, que és també autor de l’obra, assenyala que “no van tenir temps de posar-se d’acord en vida” i a “Cònsols de Roma” això s’intenta resoldre “amb una conversa més enllà de la mort”.(àudio)

Qui pensi que la proposta és un exercici d’erudició pensat per a especialistes, ja pot anar traient-se el prejudici. La funció ens dona claus per a interpretar el món d’avui i en forces ocasions són ben detectables les similituds amb situacions actuals. Perquè, tal i com subratlla Gibert, el text ens parla de vida amb persones “que miren enrere” i defensen visions diferents de Roma, que és com mostrar “ visions diferents del món”. Parlar de seny i de rauxa, de cops de colze en la política, o del luxe enfrontat a l’austeritat,  és parlar de la Roma clàssica. Però també del món dels nostres dies.(àudio)

Gibert resumia la voluntat del text de ser un homenatge a les paraules i al diàleg.(àudio)

 I tot, en una nit de Trobada, a l’ombra de la muralla romana d’Olèrdola.

Escolta l'entrevista a Joan Gibert, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions