Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La UEP reconeix l’esforç de l’Ajuntament d’Olèrdola per reduir impostos i ajustar taxes

Un estudi comparatiu destaca que s’han congelat la majoria d’impostos i subratlla que l’IBI s’ha disminuït un 4%
L'alcalde, Josep Tort, amb Francesc Simó, de la UEP
L'alcalde, Josep Tort, amb Francesc Simó, de la UEP

divendres 10 maig 2013

Font:UEP/redacció

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, i el gerent de la Unió Empresarial del Penedès (UEP), Francesc Simó, han mantingut una reunió de treball per analitzar les potencialitats del municipi i les necessitats de les empreses instal·lades.

Segons l’alcalde, els punts forts d’Olèrdola per les empreses són una bona comunicació als seus polígons industrials, uns impostos i taxes competitives, un sòl industrial consolidat, uns serveis tècnics potents amb capacitat de resoldre amb agilitat les gestions i tràmits i un Ajuntament sanejat que paga als seus proveïdors en un termini de 18 dies.

Alhora, reconeix que el polígon del Clot de Moja té dificultats pel que fa al control d’inundacions i que s’ha de millorar la comunicació amb les empreses instal·lades.

Pel que fa a la pressió fiscal a les empreses, segons un estudi inicial de les ordenances fiscals d’Olèrdola encarregat per la UEP al gabinet d’advocats Batlle&Casanovas i Tutusaus&Cardús, es considera que amb caràter general s’han congelat la majoria d’impostos i taxes municipals a excepció de l’impost de vehicles de tracció mecànica (increment d’un 3%) i la taxa de recollida d’escombreries (increment d’un 8%). No obstant això, és rellevant el fet que l’IBI s’ha disminuït un 4%.

Josep Tot destacava que aquest estudi comparatiu sobre la pressió fiscal fet per la UEP deixa”molt ben parat” al municipi. (àudio)

Des de la UEP sempre es demana a l’Administració agilitat en els tràmits administratius i màxima contenció de la pressió fiscal per les empreses, ja siguin industrials o de serveis.

L’alcalde incidia en destacar que des de l’Ajuntament es volen posar facilitats a les empreses perquè puguin crear llocs de treball al municipi.(àudio)

L’alcalde ha destacat que un dels seus principals objectius és el desplegament de la fibra òptica als polígons. Tanmateix, en aquest moment hi ha problemes amb l’operadora que ha de fer-ho, Telefónica. La companyia no s’ha compromès ni amb un calendari ni amb un projecte per on desplegar la fibra, encara que té espai reservat per la nova C-15. Aquesta connexió és un dels reptes que té plantejats el municipi i que ha d’afavorir a empreses i veïns. (àudio)

Finalment l’alcalde ha posat sobre la taula la qüestió de la venda al detall als polígons. Planteja que s’ha d’arribar a un acord amb el comerç de proximitat dels municipis que permeti també poder fer venda al detall a les empreses que s’han desplaçat als polígons cercant més capacitat productiva.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions