Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La urbanització de La Plana millorarà el funcionament de la xarxa de clavegueram de Moja

Es construirà un nou sobreeixidor i es canalitzaran aigües pluvials cap a la riera
Imatge de les obres a La Plana de Moja, aquest dilluns
Imatge de les obres a La Plana de Moja, aquest dilluns

dilluns 17 març 2014

Segons explicava fa uns dies el mateix promotor de les obres, la urbanització de La Plana de Moja respon a la necessitat d’oferir al poble sòl residencial. Però aquesta incidència en el possible creixement del municipi no és pas l’única conseqüència de la urbanització d’aquest nou sector de desenvolupament. Les obres també permetran ajudar a millorar el funcionament de la xarxa de clavegueram de Moja i minimitzar els puntuals problemes que s’hi detecten quan plou molt.

Això serà possible perquè en el projecte es preveu la construcció d’un sobreeixidor al carrer Francesc Macià que canalitzarà les aigües pluvials cap a la riera de Santa Margarida i els Monjos. La mesura evitarà que aquesta quantitat d’aigua entri en l’actual sistema de clavegueram de Moja, que és unitari i acull tant aigües residuals com pluvials. En moments de fortes pluges, ara es detecten alguns problemes puntuals de capacitat del sistema. Amb aquesta actuació inclosa a La Plana, l’alcalde, Josep Tort, confia que aquests problemes quedaran resolts. (àudio)

El sistema de clavegueram de La Plana inclou xarxa separativa, diferenciant aigües pluvials de les residuals. Comptar amb aquest sobreeixidor permetrà treure de la xarxa de la resta del poble una quantitat important d’aigua en el moment de precipitacions intenses.(àudio)

Recordem que les obres d’urbanització de al plana de Moja va iniciar-se aquest mes de març i tenen un durada prevista de 15 mesos.

 

Document Actions