Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La vaga general paralitza l'activitat industrial dels polígons d'Olèrdola

Els sindicats valoren que la convocatòria té un seguiment "massiu". A Olèrdola s'ha notat especialment a les escoles
Acció de piquets informatius
Acció de piquets informatius

dimecres 14 novembre 2012

La vaga general està tenint un "seguiment massiu" a les indústries implantades en els polígons de Sant Pere Molanta i del Clot de Moja, segons la valoració dels sindicats. L'activitat industrial s'ha aturat "al 100%" tant en el torn de treball de nit com en el d'aquest matí. En algun cas aïllat, treballadors que han anat als seus llocs de treball ho han fet en una quantitat insuficient com per a poder-se iniciar l'activitat productiva a les empreses. Piquets informatius situats a l'accés del polígon de Sant Pere Molanta feien crides a la vaga i informaven dels motius de la convocatòria, abans de l'inici del torn de nit i a primera hora d'aquest matí, entre les 6 i quarts de 8. Aquest matí es treballava amb molt poca activitat en algunes oficines i en tallers de treballadors autònoms, després del pas de piquets informatius, han decidit seguir treballant amb la persiana baixada.

En un comunicat emès aquest matí, les organitzacions sindicals valoraven que la vaga s'estava desenvolupant sense incidents i de forma molt tranqui-la, respectant-se els serveis mínims pactats a tot el territori.Pol.StPere.JPG

Més enllà d'aquesta aturada de l'activitat industrial, la vaga general a Olèrdola està tenint un seguiment desigual, segons els sectors. En el comerç local ha estat inapreciable i els establiments de carrers com els de La Carrerada de Moja han obert les seves portes.

A les escoles el seguiment ha estat molt majoritari. A la comarca, els sindicats han xifrat que només un 10% de l'alumnat d'infantil i primària ha anat a les escoles, sent inferior el percentatge a secundària. Al nostre municipi, el 100% del claustre de l'escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta s'ha adherit a la vaga. El menjador està tancat i només han anat a escola tres alumnes. En el cas de l'escola Circell de Moja, on el 58% de l'equip docent s'ha adherit a la vaga, han anat a escola només un 20% dels 300 alumnes matriculats, 18 a infantil i 45 a primària. En aquesta escola sí que hi haurà servei de menjador.

A l'escola bressol Gotims la meitat de famílies han optat per no portar els seu fills a la llar, mentre que a l'escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta, amb la totalitat d'educadores, la xifra d'assistència d'alumnes supera la meitat.

Altres serveis afectats per la vaga general a Olèrdola són el de transport de viatgers, amb el servei de bus de Moja-Vilafranca sense funcionament. L'oficina de Correus també s'ha afegit a la vaga. A l'Ajuntament no s'ha apreciat la vaga i els serveis als ciutadans a l'edifici de l'Ajuntament es presten amb normalitat.

 

 

 

 

Document Actions