Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Vallmoranta es consolida com a referent esportiu i social al Penedès

Enguany un centenar dels 435 participants eren menors d’edat, refermant així el contingut familiar de l’esdeveniment
Els participants posaven a prova la seva orientació i estratègia(foto: David Solé)
Els participants posaven a prova la seva orientació i estratègia(foto: David Solé)

divendres 24 novembre 2017

La 7a edició de la Vallmoranta ha evidenciat que aquesta cursa d’orientació solidària s’ha consolidat com a referent esportiu i social a les nostres comarques. Les sis exitoses edicions anteriors així ho posaven de manifest de forma rotunda, però en l’edició d’aquest 2017, celebrada el passat dissabte, s’ha refermat encara més el caràcter popular d’una prova ben especial, plena de caliu i de solidaritat.VallmorantaBalan2.JPG

Josep Ventura és el director tècnic de la prova i ànima de l’organització. Per a ell, l’èxit “és que els participants marxin contents”. A l’hora de posar dades al caràcter popular de la prova, Ventura recorda que dissabte van participar en la cursa curta fins a 270 dels 435 corredors inscrits si sumem els dos recorreguts. I un centenar dels participants eren menors d’edat.(àudio)

Tenir cura dels petits detalls i  un equip organitzatiu motivat, són altres factors que apunta Josep Ventura com a claus de l’èxit de la Vallmoranta.(àudio)

Els veïns de Sant Pere Molanta s’han fet seva la cursa i s’impliquen de manera intensa. Un dels veïns participants, Juanqui Sánchez, lloava la gran tasca dels organitzadors, que han sabut dinamitzar la prova atraient corredors de primers nivell i alhora oferint un recorregut diferent més assequible per a fer en família.(àudio)

Un total de 435 corredors vinguts de tot Catalunya van poder gaudir durant tres hores del recorregut, que tenia una versió curta –escollida per moltes famílies amb nens- i una de llarga –amb una dificultat força més elevada-. Posteriorment es va fer una paella popular, l’entrega de premis i el sorteig de desenes de regals cedits per les empreses col·laboradores.

El guanyador de la cursa llarga va ser Hanglofs Raid Team –format pel corredor Joaquín del Río- en la categoria masculina, mentre que el segon lloc va ser per Raidaventura.org -Jaroslav Najman- i el tercer per Buscant el Nord -Marc Escolar-. En la categoria femenina va pujar al primer lloc del podi Azimut-Inverse –l’equip unipersonal d’Amalur Belaskoain-, mentre que la segona i la tercera posició van ser per Groc Terrós 5 -Marta Ferraté- i  Neus Girl -Neus Giménez-. En la categoria mixta, els vencedors van ser Lluís Saladié, Maria Antonio i Eduard Roig de l’equip Priorat Montsant Siurana; Keneth Colell i Meritxell Martell, de Hanglofs mixte, van ocupar la segona posició, mentre que la tercera va ser per Anna Vallès i Jordi Guilera, components de Chaskis. Hanglofs mixte també van ser els guanyadors en la categoria local.VallmorantaBalan3.JPG

La recaptació obtinguda es destinarà a La Marató de Tv3. El balanç econòmic encara no s’ha donat a conèixer, però tot apunta que se situarà com a mínim en els registres assolits els darrers anys.

Pots ampliar la informació de la Vallmoranta i accedir al seu recull d'imatges a :https://vallmoranta.org/

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Josep Ventura i a Juanqui Sánchez

Document Actions