Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La vista per les barraques de pedra seca d’Olèrdola compta amb 40 participants

Entre els visitants hi havia veïns de localitats d’arreu del Penedès

dimarts 07 novembre 2017

Fins a 40 persones participaven dissabte en la visita per les barraques de pedra seca del Parc d’Olèrdola i de la Muntanyeta, en una activitat promoguda conjuntament per l’Ajuntament, l’Institut d’Estudis Penedesencs i el Centre Excursionista del Penedès. La visita la conduïa Abraham Guillén, antropòleg i biòleg, membre de l’Institut d’Estudis; i Joan Domènech, del Centre Excursionista.copy_of_barraques2.jpg

Gràcies a les explicacions d’Abraham Guillén es van poder conèixer l’estructura i la funcionalitat de les barraques lligades amb el conreu. També va exposar l’impacte que va tenir al Penedès l’afectació de la fil·loxera a Europa a l’hora d’extendre el conreu de la vinya. De 4 hores de durada, aquesta nova sortida pel patrimoni d’Olèrdola ha permès conèixer fins a 7 barraques de pedra seca. Entre els participants hi havia veïns de localitats com Sitges, Roda de Berà, el Vendrell o  la Bisbal del Penedès.

El regidor de patrimoni, Pere Sadurní, ha agraït la feina de neteja i reforma de les barraques que ha realitzat el Centre Excursionista. Joan Domènech exposava en què ha consistit aquesta tasca de recuperació. Sadurní  també ha agraït la presència i implicació en la visita de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Document Actions