Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Volta Ciclista al Penedès començarà a Olèrdola el proper divendres 16 de juliol

Anna Caula, Secretària General de l’Esport, destacava en la presentació a Sant Miquel la diversitat esportiva i territorial de l’esport català i posava el repte d’aspirar a “una volta lila”

dijous 01 juliol 2021

 Olèrdola acollirà el proper divendres 16 de juliol la primera de les quatre etapes de la 2a edició de la Volta Ciclista al Penedès. La prova l’organitza el Club Ciclista Catalunya-Barcelona i es realitzarà en quatre etapes durant tres jornades,  del 16 al 18 de juliol, comptant amb la participació de més d’un centenar de ciclistes de la categoria júnior. A falta de tancar el quadre definitiu d’inscrits, es preveu que la Volta al Penedès reuneixi a una dotzena d’equips, incloent la presència de participants portuguesos  i francesos.

Durant l’acte de presentació de la Volta, celebrat aquest dimecres a la tarda al local social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, els representants institucionals dels tres municipis amb un major protagonisme en el recorregut(Olèrdola, Sant Sadurní i Sant Jaume dels Domenys), van coincidir en destacar la promoció pel territori que suposava acollir aquest esdeveniment esportiu.

Diversitat i el repte d’aspirar a una “volta lila”

La nova Secretària General de l’Esport de la Generalitat, Anna Caula, va voler expressar el seu suport a activitats com la Volta al Penedès perquè “dinamitzen el territori” i contribueixen a oferir una mirada de l’esport català des de diferents comarques. Caula posava l’accent en què “Catalunya  és rica i plural, amb diversitat d’esports” i situava als organitzadors el repte d’aspirar a que la Volta pugui també ser “de color lila” i organitzar-se acollint en un futur la categoria femenina(àudio)

Promoció del territori

L’alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Marc Palau, es mostrava satisfet de que el seu municipi acollís la darrera etapa de la Volta. Sant Jaume havia tingut club propi de ciclisme i organitza el Gran Premi Ciclista Baix Penedès, que enguany arribarà a la seva 48a edició. Palau apuntava que implicar-se en la Volta era una forma “de fer comarca”.(àudio)

Pere Vernet, regidor de governació i via pública de l’Ajuntament de Sant Sadurní, lloava l’esforç i perseverança de les entitats del país com el Club Ciclista Catalunya, i expressava el seu desig de que plogués però no de manera tan “extrema” com fa dos anys, quan una forta tempesta va condicionar el recorregut del darrer equip que participava en la contrarellotge per equips. Vernet recordava “l’energia esportiva” de Sant Sadurní i que la Volta permetia recuperar el circuit olímpic de ciclisme de Barcelona 92. (àudio)

El regidor d’esports de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, posava de relleu que l’etapa inicial recorria gairebé la totalitat de nuclis del municipi. Des de l’Ajuntament d’Olèrdola també es subratlla que aquest esdeveniment esportiu és una bona forma de promoció dels atractius turístics del territori. (àudio)

4 etapes molt competitives en 3 jornades

La Volta al Penedès és l’única Volta per etapes que es disputa a Catalunya en categoria júnior. Amb la voluntat d’aprofundir en la seva tasca de promoció del ciclisme formatiu, es va crear fa dos anys, de la mà d’un club històric que aquest 2021 celebra el seu 75è aniversari. El president del Club Ciclista Catalunya-Barcelona, Josep Beltran, definia les quatre etapes com a “molt competitives”, sense grans ports però sí “trencacames” i amb molt desnivell acumulat.

La primera etapa, el divendres 16 de juliol, tindrà sortida i arribada davant de l’escola Circell de Moja. Començarà a les 17.30h i serà una etapa de 116 quilòmetres de recorregut. Passant per l’eix Rossend Montané, travessarà Sant Pere Molanta, per arribar després Sant Pere de Ribes passant per Can Trabal. De tornada a Moja venint des de l’antiga c15 , la prova també arribarà a Viladellops, amb un tram de 800 metres de camí sense asfaltar.

Dissabte 17 de juliol, Sant Sadurní serà el municipi protagonista de la segona jornada. Pel matí es farà la contrarellotge per equips, recuperant el circuit olímpic, de més de 16 quilòmetres. Per la tarda, la Capital del Cava serà inici i final d’una etapa de 63 quilòmetres.

La darrera jornada, amb inici i final a Sant Jaume dels Domenys, serà la més dura. L’etapa tindrà 124 quilòmetres i els participants hauran de superar tres ports en els primers quilòmetres i un desnivell acumulat de 2.300 metres.

Josep Beltran subratlla que el Penedès és “ideal” per acollir competicions ciclistes i posava en valor que la Volta suposa una promoció del territori. (àudio)

El president del club organitzador també reclamava més suport d’institucions com els consells comarcals de les dues comarques i d’organismes com la DO Cava.(àudio)

Cartell i himne de la Volta

L’acte d’aquest dimecres a Sant Miquel d’Olèrdola també va servir per a presentar el cartell de la Volta, obra de l’artista terrassenc Òscar Andrés Castillo. El músic Gonçal Perales va interpretar en directe l’himne oficial de la 2a edició de la Volta al Penedès, una peça encomanadissa que sonarà a l’inici i al final de cada etapa.

Escolta les entrevistes a Anna Caula, Marc Palau, Pere Vernet, Pere Sadurní i Josep Beltran, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Pots escoltar l'himne de la Volta Ciclista al Penedès clicant aquí

 

Document Actions