Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La web municipal olerdola.cat es redissenya amb una imatge actualitzada i continguts millorats

La web està preparada per a que els ciutadans puguin fer més tràmits a través d’Internet
La web amplia prestacions i és més funcional
La web amplia prestacions i és més funcional

dimecres 31 octubre 2012

Des de la setmana passada qui  visiti a Internet la web olerdola.cat haurà pogut comprovar com el portal municipal ha registrat un substancial canvi, tant en imatge com en continguts. La web s’ha dissenyat de nou, amb una nova ordenació dels seus elements per així millorar la seva usabilitat.

Marc Vicente, analista programador de l’empresa SEMIC, encarregada del projecte de modernització de la web, resumia que el canvi va més enllà dels aspectes visuals i també suposa tenir més ben organitzats els continguts. Ara hi ha quatre seccions principals. A la de “l’Ajuntament” s’hi troba la informació corporativa. En la de “Tràmits i gestions” s’ofereix la possibilitat de fer alguns tràmits municipals de forma telemàtica. La secció “Viure a Olèrdola” inclou el llistat de serveis municipals i a la secció “Conèixer Olèrdola” es preveu  disposar de tota la informació turística i de llocs d’interès per visitar el municipi.(àudio)

El canvi també es tradueix en millores que permeten que l’actualització de la pàgina sigui més fàcil, gràcies a un gestor de continguts de codi obert. Una altra millora que té el ciutadà respecte l’antiga pàgina és que hi ha un cercador que detalla totes les referències que hi ha dins de la pàgina del concepte que es busqui. (àudio)

La pàgina encara està en construcció i els continguts d’alguns dels seus apartats s’aniran introduint properament.

SEMIC és una empresa especialitzada en oferir serveis informàtics a les administracions municipals. Treballs com els de modernització de la web a Olèrdola els han fet per ajuntaments com el de Tarragona o Vic. Marc Vicente destaca que disposar d’una web amb prestacions i actualitzada dóna transparència  i apropa l’Ajuntament al ciutadà. (àudio)

Els continguts informatius d’actualitat tenen un paper destacat en la web. Cada dia s’actualitzen les notícies d’interès de la portada, incloent el detall del text que desenvolupa el titular, fotografies i declaracions extretes de la ràdio municipal, Canal 20-Ràdio Olèrdola. En la portada de la web també es pot accedir a l’agenda d’esdeveniments del municipi. En la pàgina principal igualment s’hi situen “baners” destacats variables que subratllen actes o convocatòries imminents. L’accés a l’apartat de “Ràdio a la carta” també és més visual i millora en accessibilitat, per així poder consultar amb més comoditat les entrevistes efectuades al programa “Olèrdola Actualitat”.

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola es concep la web com un mitjà d’informació dels serveis de l’Ajuntament i una porta més que apropi el ciutadà a l’administració, facilitant-li tràmits i documentació que necessiti. Però també s’entén com un canal que recull i difon l’activitat que es fa al municipi, no només la generada per l’administració local.

 

 

Document Actions