Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La xarxa wi-fi d’Olèrdola podria oferir més capacitat “a curt termini” aprofitant la fibra òptica

Com en la resta de nuclis, veïns de Daltmar també es mostren molt receptius davant el desplegament de la xarxa wi-fi
La xerrada a Daltmar es convocava dissabte al migdia
La xerrada a Daltmar es convocava dissabte al migdia

dilluns 22 abril 2013

La xarxa wi-fi permet oferir una major velocitat de connexió a internet de la que s’ha disposat fins ara a la majoria del municipi. Però la millora no queda aquí. Segons s’ha exposat en les xerrades dedicades al desplegament de la xarxa wi-fi, convocades per l’Ajuntament d’Olèrdola durant la setmana passada, “a curt termini” la velocitat de connexió que podrà servir aquesta xarxa sense fils a Olèrdola es podria veure incrementada exponencialment aprofitant l’arribada de la fibra òptica. I és que es preveu que a finals d’aquest 2013 o principis de 2014 la xarxa troncal de fibra òptica travessi la c15. L’Ajuntament d’Olèrdola està preparat i té l’obra civil a punt perquè, des de la c15, aquest cable de fibra òptica pugui arribar a la seu de l’Ajuntament a Sant Miquel. El projecte és que, des d’allà, es connecti a les antenes wi-fi municipals per a poder oferir una major capacitat de connexió. Es continuaria prestant internet per ones, a través del wi-fi, però la senyal a les antenes la subministraria el cable de fibra òptica.

Aquest increment de velocitat no s’ha precisat. Amb tot, sí que s’ha assenyalat que les antenes que comercialitza l’empresa que tindrà l’explotació de la xarxa, Wifi Penedès, tenen una capacitat per captar senyal de fins a 80 megas. L’oferta que es comercialitza des d’aquest dimarts, amés de la connexió bàsica proxy, garanteix connexions de 3 i de 6 megas, una velocitat molt major que l’escàs mega real que arriba a la pràctica totalitat d’abonats a Olèrdola de companyies convencionals.

Aquesta expectativa real de millora a curt termini s’ha afegit a la immediata que ja permet la connexió al wi-fi. Aquest factor l’han tingut en compte forces dels veïns assistents a les xerrades, com s’ha pogut evidenciar aquest dissabte al migdia en la sessió convocada a Daltmar. Roberto Guijarro, un dels veïns presents a la xerrada, indicava que s’estudiaria l’oferta de Wifi Penedès, per bé que també consideraria la connexió que va exposar una veïna durant la xerrada, consistent en la tecnologia 3g. Per aquest veí, també és molt atractiva aquesta perspectiva de poder dfonar més velocitat si es vincula l’arribada del cable de fibra òptica a la c15 amb la xarxa wi-fi.(àudio)

Un altre veí, l’Òscar, posava l’accent en què es tractava d’una “bona iniciativa de l’Ajuntament” i es mostrava confiat en què a través de Wifi Penedès es garanteixi la velocitat que s’anuncia.(àudio)

Alguns veïns ja anunciaven que, de no haver cap imprevist, es donarien ja d’alta a Wifi Penedès, com era el cas de Pablo Alcaide.(àudio)

Durant aquestes xerrades s’han pogut conèixer situacions particulars de veïns que evidenciaven les mancances de les companyies tradicionals en la prestació dels serveis de telefonia a Olèrdola. Un cas il·lustratiu és el de Carles Faura, veí de Daltmar. Assegura que Telefònica, davant la impossibilitat de contractar-li una nova línea per motius tècnics, li va arribar a plantejar com a alternativa que assumís una despesa de 6.000 euros per a resoldre la deficiència. Faura valorava que era molt interessant l’esforç que feia l’Ajuntament per a oferir aquesta xarxa d’antenes wi-fi.(àudio)

La Junta de Govern Local d’aquest dilluns preveu autoritzar a Wifi Penedès l’ús de la xarxa d’antenes municipal. Des d’aquest dimarts ja es podran contractar el seus serveis. Per a més informació, es pot trucar al telèfon 93 897 52 22.

Escolta les entrevistes a veïns de Daltmar, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions