Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La xerrada sobre Garantia Juvenil exposarà els incentius existents per trobar feina al municipi

La segona de les sessions convocada pel Servei Local d’Ocupació es fa aquest dijous a les 17:30 a Sant Pere Molanta

dilluns 19 setembre 2016

Després de la primera convocatòria realitzada dijous de la setmana passada al matí, dijous d’aquesta setmana té lloc la segona de les sessions que convoca l’Ajuntament d’Olèrdola amb el propòsit de donar a conèixer els continguts del programa de Garantia Juvenil i els incentius existents per a trobar feina al municipi. La reunió es farà a dos quarts de 6 de la tarda, al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta. Durant la trobada es recordarà que el programa de Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea que té el propòsit  de reduir l’atur juvenil i inclou accions formatives, pràctiques laborals, així com foment a l’emprenedoria i l’autoocupació. Un dels objectius és conèixer les necessitats i el perfil dels joves de 16 a 29 anys que busquen feina o possibilitats de formar-se per millorar les seves opcions d’inserció laboral. Carlota Julià, tècnica del Servei Local d’Ocupació,indicava que molts d’aquests joves no estan registrats oficialment a l’atur.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, destaca que les xerrades coincideixen amb la represa de les sessions d’assessorament individualitzat que, de manera quinzenal, ofereix el Servei Local d’Ocupació els dimecres al matí al Centre Cívic La Xarxa de Moja. Els olerdolencs que busquen feina tenen a la seva disposició una borsa de treball que s’ofereix a les empreses del municipi. Des de l’Ajuntament també es té la intenció de participar en plans d’ocupació per a oferir contractes de formació que s’adaptin a les necessitats existents a la plantilla municipal.(àudio)

Samanta Selva, tècnica de desenvolupament del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, resumia que participant en el programa de Garantía Juvenil es pot accedir a formació, disposar d’ofertes de treball o de pràctiques a empreses.(àudio)

Margarita Pauné, tècnica del servei d’empreses i autoocupació del consell comarcal, detallava que durant la xerrada també s’exposaran els incentius que existeixen en aquest àmbit per als joves, com la possibilitat de rebre una subvenció de 9.000 euros pels autònoms.(àudio)

La xerrada és oberta als joves de 16 a 30 anys del municipi i la convocatòria s’ha donat a conèixer per part de l’Ajuntament adreçant cartes a cadascun dels joves del municipi que es troben en aquesta franja d’edat.

El servei de "Ràdio a la carta" no es pot actualitzar temporalment

Document Actions