Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La xifra de sol·licituds per a rebre la bonificació de la taxa d’escombraries a Olèrdola s’ha incrementat en un 11%

S’han presentat 212 sol·licituds per ús continuat de les deixalleries i 30 per haver fet autocompostatge casolà

dimarts 05 febrer 2019

 

Fins a 242 sol·licituds s’han presentat per a rebre la bonificació que atorga l’Ajuntament d’Olèrdola en la taxa d’escombraries en cas de fer un ús regular de les deixalleries o autocompostatge casolà. La dada representa un increment de l’11’5% respecte l’any passat. Les sol·licituds que opten a tenir un 25% de subvenció en la taxa per haver fet ús un mínim de 24 vegades l’any de la deixalleria són 212, 17 més que les presentades fa un any. Per a fer autocompostatge han estat 30 les sol·licituds presentades, 9 més que en la convocatòria anterior. En aquest cas, la bonificació és del 15%. Qui hagi fet les dues pràctiques les pot acumular i així assolir el 40 % de descompte en la taxa.

La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, Cristina Badell, destaca que les dades de sol·licituds recullen un “notable creixement”.(àudio)

Badell assenyala que l’augment de sol·licituds s’explicaria per l’incentiu econòmic però també per un increment de consciència ambiental. (àudio)

Les sol·licituds es resoldran en un termini d’un mes. L’organisme de gestió tributària aplicarà el descompte en el cas de la bonificació per ús de deixalleries i s’ingressaran els diners en el cas de fer autocompostatge. (àudio)

Des de l’Ajuntament es fa una valoració del tot satisfactòria dels resultats de la convocatòria de bonificacions perquè té una gran incidència en afavorir que els veïns coneguin i utilitzin els recursos que tenen al seu abast per a fer una correcta gestió dels residus.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions