Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament d'Olèrdola aprova dues modificacions de pressupost que sumen 1.286.000 €

El ple també acordava l'adhesió al consorci CONGIAC per a garantir el caràcter públic i municipal del servei d'aigua

dissabte 13 abril 2019

El ple de l'Ajuntament d’Olèrdola, en sessió extraordinària celebrada aquest divendres al vespre, ha aprovat dues modificacions de pressupost finançades amb romanent de tresoreria que sumen 1.286.000 €. L’acord es va prendre amb els vots favorables d’ApO i el pronunciament contrari del PDeCAT i ERC.

El regidor d’Hisenda, Xavier Serramià, exposava que es diferenciaven les modificacions en funció de si es tractaven o no d’ inversions sostenibles.

La modificació que agrupa inversions no sostenibles  ascendeix a 579.000 €, incloent com a partida més destacada pel seu volum la reserva de  150.000 € per a la compra al Bisbat dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta i el seu entorn, així com la redacció del projecte de la 2a fase de les obres del casc antic de Sant Miquel o l’adequació de l’accés al polígon de Sant Pere Molanta. Serramià posava l’accent en què “tot i no ser financerament sostenibles” aquestes inversions no suposen incomplir la regla de la despesa.

L’altra modificació, per import de 707.000 €, reuneix inversions sostenibles entre les quals s'hi troben les rehabilitacions dels pous d’aigua de Moja i de Sant Miquel d’Olèrdola, així com l’adequació de les rotondes del municipi, el camí del barri de Can Farran a Sant Pere Molanta, la inversió en els reductors de velocitat distribuïts per tot el municipi i la pavimentació del carrer Manel Crespo de Sant Pere Molanta.

L'alcalde d'Olèrdola, Lucas Ramírez, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, resumia que la modificació garanteix el finançament d’inversions necessàries que estaran a punt de ser  licitades.(àudio)

La portaveu del PDeCAT, Mari Carme Villanueva, valorava que el govern era "incoherent" i poc valent perquè només s'havia decidit a incomplir la regla de la despesa per a invertir en el darrer any de mandat municipal.(àudio)

La previsió incorporada en la primera modificació de signar convenis amb dues associacions, va portar a l’oposició a valorar que existia un tracte diferenciat entre entitats. La portaveu d'ERC , Fina Mascaró, qualificava de "greuge comparatiu" que hi hagués entitats amb les que se signarà conveni “perquè entraven propostes fora de temps”  i altres que hauran de seguir el procediment de "concurrència competitiva".(àudio)

La regidora de cultura, Arantxa Torres, va subratllar que el govern donava audiència i oferia ajuda a les entitats, tot recordant que la llei permet donar subvencions de manera puntual a través de convenis que inclouran drets i deures que caldrà complir.

En la modificació del pressupost que incorporava inversions sostenibles, ERC va expressar que estaven contents per la partida que preveia la inversió en programari i equipament informàtic per a la ràdio municipal perquè fins ara valoraven que en els informes d’Intervenció de l’Ajuntament  “no se li donava gaire vida a la ràdio”. ERC feia notar  que tot i les modificacions d’aquest ple encara restaven 2.243.000 € de romanent de tresoreria per incorporar.

 Serramià manifestava que “no acabava d’entendre” que l’oposició votés en contra d’inversions necessàries i manifestava l’aposta del govern pels mitjans de comunicació municipals. El portaveu del govern assenyalava que l’oposició, per una banda, critica que es faci un Pla Econòmic i Financer per no complir amb la Regla de la Despesa, però també critiqui que existeixi un gran romanent. Serramià valorava que la llei, “per controlar als ajuntament que no funcionen bé” castigava als que sí funcionen correctament com el d’Olèrdola.

ERC hagués volgut votar favorablement  algunes propostes per separat però assenyalava que votaven en contra globalment de les modificacions perquè no han estat tractades amb l’oposició. Mascaró també considerava que el romanent augmentava perquè partides d’inversions com les aprovades “no s’executen”.

Adhesió al consorci CONGIAC

Per unanimitat el ple va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament d’Olèrdola al Consorci de Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC). Integrat per empreses municipals d’aigües de Catalunya, formar part del Consorci té el propòsit de garantir el manteniment de la gestió directa i pública del servei de subministrament d’aigua.Lucas Ramírez , alcalde d’Olèrdola, assenyalava que aquest control de la gestió municipal de l'aigua inclou també tarifes.(àudio)

Mari Carme Villanueva, portaveu del PDeCAT, valorava de manera positiva l’adhesió i indicava que "ens poden trobar sempre si és per una millora pel municipi".(àudio)

Fina Mascaró considerava que la qüestió s'hauria pogut afrontar amb el treball conjunt dels grups municipals.(àudio)

En la modificació de pressupost aprovada en el mateix ple ja s’incorporava la quota d’adhesió i la quota anual d’Olèrdola per formar part de consorci CONGIAC.

Modificació RLLT

El ple també va aprovar amb els vots a favor d’ApO i els vots en contra de PDeCAT i ERC una modificació puntual de la Relació de Llocs de Treball que suposa incrementar el Complement Específic de la plaça d’enginyer. El regidor de personal, Xavier Serramià, explicava que el canvi responia a la necessitat de tenir un enginyer amb experiència per desenvolupar les noves tasques que comporten l’adhesió al consorci CONGIAC i la inversió en enllumenat a Can Trabal.

ERC indicava que no entenien “per què no s’assumeix que va ser un error” l’extinció de la plaça A1 d’enginyer i la seva substitució per una d’A2. Fina Mascaró explicava que sense una valoració dels llocs de treball de l’Ajuntament s’incrementava aquest complement d'una plaça en un 20% i es preguntava si a tots els treballadors que a l’Ajuntament fan tasques per sobre de les que tenen reconegudes “també se’ls hi pagaria aquest complement”.

Des del PDeCAT també s’apuntava que no era coherent que tenint la plaça d’A1 es canviés fa uns mesos a A2 i ara es passés a incrementar el seu complement específic fins a situar-lo de nou en el nivell d’un A1.

Serramià replicava que ara no es canviava  el grup de classificació i afegia que si no s’hagués convertit la plaça d’enginyer en A2 no podrien comptar amb la persona que assumirà aquest lloc de treball. Serramià incidia en considerar que l’augment del complement està del tot justificat perquè suposa valorar “la feina extra i la experiència”. També feia constar que al llarg del mandat s’han aprovat diferents modificacions que han comportat augments salarials en llocs de treball de l’Ajuntament.

Comiat de Sánchez(PDeCAT) amb retrets

Quan la sessió es va donar per acabada, però amb els regidors encara a la taula consistorial, el regidor del PDeCAT, Josep Sánchez, va fer una “reflexió” de comiat sobre els seus 4 anys a l’Ajuntament “amb la intenció de millorar”. Sánchez va ser el cap de llista de CiU en les passades eleccions i va ser rellevat fa uns mesos com a portaveu del grup del PDeCAT. La seva intervenció va ser una àcida crítica adreçada a tres integrants de l’actual govern municipal: l’alcalde Lucas Ramírez, el portaveu Xavier Serramià i el regidor d’esports i ensenyament, Pere Sadurní. De Ramírez va dir que “s’havia perdut una bona persona per guanyar un polític” que no era capaç d’escoltar. També li va retreure que intervingués en un acte de commemoració del Dia de la Dona, quan en el seu govern hi ha dones,  o que volgués entregar regals el dia de Reis com si fos un Mag d’Orient. De Serramià interpretava que està acostumat a un ambient en què s’insulta i es donen classes magistrals. I a Pere Sadurní li va retreure que fa 4 anys, segons Sánchez, no deixés votar al seu fill en la taula de Sant Pere Molanta, després de fer un viatge de 4.000 quilòmetres.

Escolta les entrevistes fetes després del ple per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Fina Mascaró(ERC), Mari Carme Villanueva(PDeCAT) i Lucas Ramírez (ApO) , clicant aquí

Escolta íntegre el ple d'aquest divendres 12 d'abril de 2019, clicant aquí

 

Document Actions