Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament d'Olèrdola obre convocatòria per a cedir 10 compostadors casolans per a reciclar la fracció orgànica

Des de l’any 2010, l’Ajuntament d’Olèrdola ha cedit 59 compostadors
Imatge d'arxiu d'una sessió de formació vinculada al lliurament dels compostadors
Imatge d'arxiu d'una sessió de formació vinculada al lliurament dels compostadors

dimarts 07 gener 2020

Amb la voluntat d'oferir recursos per a facilitar el reciclatge, l'Ajuntament d'Olèrdola obre convocatòria per a cedir 10 compostadors casolans per a reciclar la fracció orgànica. Aquesta iniciativa dona continuïtat a les convocatòries realitzades des de l'any 2.010 per a incentivar l'autocompostatge.

El compostatge casolà és un procés de transformació de les restes orgàniques de la cuina, l'hort i el jardí en compost, un adob natural d'alta qualitat que es pot retornar a la terra per fertilitzar-la i millorar-ne les propietats.

Mitjançant aquest procés, sense molèsties ni males olors, es poden reciclar prop de la meitat dels residus que es generen en una casa amb una activitat gratificant que permet obtenir un producte molt valuós per a les plantes de l'hort i el jardí.

L'Ajuntament d'Olèrdola, amb la col·laboració de la Mancomunitat Penedès-Garraf i l'Agència de Residus de Catalunya promou aquesta pràctica al municipi amb la cessió de 10 compostadors casolans, que es podran sol·licitar a l’Ajuntament durant els mesos de gener i febrer. Des de l’any 2010, l’Ajuntament d’Olèrdola ha cedit 59 compostadors. Amb aquesta pràctica es té a més dret a una bonificació del 15% de la taxa municipal de gestió de residus.

Document Actions