Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament d'Olèrdola obté el segell InfoParticipa 2018 per la qualitat i transparència de la informació de la seva web

El distintiu l’atorga la Universitat Autònoma de Barcelona i Olèrdola compleix amb el 90% dels indicadors avaluats

dilluns 11 març 2019

 L’Ajuntament d’Olèrdola rebrà el Segell InfoParticipa 2018 a la qualitat i transparència de la comunicació pública local, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Olèrdola rep la distinció per tercera vegada, després de complir amb el 90 % dels 52 indicadors de transparència avaluats, en una revisió definitiva que encara no recollia la web InfoParticipa aquest dilluns( quan encara hi apareixia una avaluació inicial amb el 82% de compliment).

La dada fa que Olèrdola se situï de nou com un dels ajuntaments de la comarca de l’Alt Penedès amb millor puntuació en aquest distintiu que valora les “bones pràctiques” en matèria de comunicació a partir de l’anàlisi de les webs municipals. Només l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, amb un 94% de compliment, supera en puntuació l’Ajuntament d’Olèrdola. Hi ha altres quatre municipis de l'Alt Penedès( Sant Sadurní, Subirats, Vilobí i Vilafranca), que se situen entre el 50 i el 63% de compliment. La resta de la comarca, 21 de 27 municipis, no arriba a l’aprovat.

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col•lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que busca donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i vol ser un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

Document Actions