L’Ajuntament prepara un requeriment per fer complir les obligacions del contracte de la zona esportiva de Daltmar
divendres 10 juny 2022
L’Ajuntament d’Olèrdola està preparant un requeriment perquè la concessionària de la zona esportiva de Daltmar compleixi amb les seves obligacions contractuals i garanteixi el correcte manteniment de la instal·lació de la piscina. Així ho va anunciar l’alcalde, Lucas Ramírez, en l’apartat de precs i preguntes del ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, celebrat aquet dimarts al vespre. Tant el PSC com ERC van traslladar la qüestió al plenari, davant l’evident estat de deteriorament que presenta la piscina. Ramírez recordava que es tracta d’una concessió adjudicada el 2018 que inclou l’obligació de l’adjudicatari de realitzar el manteniment de la instal·lació. L’alcalde exposava que en tot moment l’Ajuntament “hem estat molt a sobre” i ja el passat mes de setembre se li va demanar a l’adjudicatari que complís amb el contracte. Ramírez indicava que iniciar un procés sancionador requereix una base sòlida, per fonamentar un requeriment amb solidesa jurídica. És per això que, després de diferents inspeccions realitzades pels guàrdies municipal i d’una reunió mantinguda feia un mes, l’Ajuntament treballa ara per presentar un requeriment formal instant a la concessió a realitzar les reparacions i a netejar la piscina. De no complir-se, l’alcalde manifestava que l’Ajuntament podria “fer la recuperació del bé”. L’alcalde anunciava que “segurament aquest any no funcionaria la piscina” i insistia en assenyalar que davant els incompliments de l’adjudicatari “l’Ajuntament té l’obligació i responsabilitat” que la instal·lació estigui en funcionament.
Preguntats per l’emissora de ràdio municipal, els grups es pronunciaven sobre la qüestió. La regidora no adscrita, Marta Mestre, indicava que estem davant d’un incompliment del contracte i lamentava la situació. (àudio)
El regidor del PSC, Jordi Pardo, explicava que havien pogut sortir de dubtes després de fer la pregunta i confirmar que el manteniment de la piscina li correspon a l’adjudicatari.(àudio)
La regidora de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, assenyalava que el contracte s’ha de complir però entenia que l’Ajuntament podia haver tractat abans la problemàtica.(àudio)
La portaveu d’ERC, Fina Mascaró, feia notar que el Consell Esportiu ja havia comunicat a les famílies que l’activitat de piscina del Casal d’Estiu d’Olèrdola es faria a Sant Cugat Sesgarrigues i es preguntava qui assumiria el possible sobrecost, tenint en compte que l’ús de la piscina de Daltmar era gratuït pel Casal d’Estiu. Mascaró també posava de manifest que les explicacions les donava el govern no per iniciativa pròpia sinó perquè l’oposició ho preguntava en el ple.(âudio)
L’alcalde, Lucas Ramírez, recordava que el treball i les gestions s’estaven fent des de setembre passat. (àudio)
Informacions de les regidories
En l’apartat d’informacions de les diferents regidories, el regidor de patrimoni i turisme, Pere Sadurní, informava que s’havia adjudicat a l’empresa Tríade el servei de visites guiades, per un període de 3 anys de contracte més dos prorrogables. Una de les novetats és que inclou la programació de 10 visites a l’any a la Torre de Moja. Anna Boada, regidora de gent gran i cultura, expressava la satisfacció pel bon funcionament i resposta de la Trobada de la Gent Gran i per la 40a Trobada d’Olèrdola. Boada agraïa a tothom qui va ser-hi i va col·laborar-hi.
En l’àmbit de govern obert i democràcia activa, el regidor Jordi Catasús recordava que l’Ajuntament havia revalidat els reconeixements InfoParticipa i Administració Oberta, augmentant el compliment d’objectius tot i haver-se incrementat l’exigència. Catasús exposava que ja es treballa per incrementar encara més el grau de compliment d’aquests índexs que certifiquen la transparència informativa de la web de l’Ajuntament i l’elevada aplicació de les noves tecnologies en el funcionament de l’administració municipal. Catasús també exposava que s’havia modernitzat la telefonia de l’Ajuntament i ampliat la capacitat i funcionalitat del servei de correu electrònic. També anunciava que en el proper ple municipal ja es disposaria d’enregistrament pel sistema de videoacta.
Mireia Mancera, regidora de medi natural, exposava les actuacions prèvies a la implementació el proper 5 de juliol del nou sistema de recollida selectiva porta a porta al municipi. Es realitzaran xerrades presencials, s’han establert punts de recollida de material i a partir de l’1 de juliol hi haurà a Sant Miquel una oficina d’atenció al públic i també estarà operatiu un telèfon per resoldre dubtes. Mancera recordava que l’objectiu és reduir el volum de residus, augmentar la recollida selectiva i reduir la fracció rebuig. El propòsit és revertir el 34% de reciclatge que el 2020 es feia al municipi. Mancera també assenyalava que, a requeriment dels guàrdies municipals, en menys d’un any s’havia aconseguit la neteja de més de 80 parcel.les. L’actuació s’havia centrat preferentment en Daltmar. La regidora també recordava que del 15 de juny al 15 de setembre estarem en període d’alt risc d’incendi i que es prohibeix amb caràcter general la neteja de parcel·les, per bé que hi ha excepcions que han de ser autoritzades per la Generalitat.
Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, explicava que s’estaven rehabilitant els pous d’aigua de Moja i de Sant Miquel. També feia notar que, després de començar amb endarreriments, s’esperava que les obres al carrer Manel Crespo finalitzarien en el termini previst. El regidor també recordava que l’skate parc es feia a la zona esportiva de Moja perquè es considerava que era el lloc més adequat i que la nova urbanització de la plaça del consultori de Moja finalitzaria abans d’acabar juliol.
Precs i preguntes
A preguntes del PSC , el govern va respondre que la reparació de la tanca del revolt de Can Castellví, al camí de Daltmar, està pendent de reclamacions d’assegurances davant els desperfectes ocasionats per dos accidents. El regidor d’esports, Pere Sadurní, a pregunta sobre el mal estat del camp Els Pins va respondre que la nova licitació del servei de manteniment de la gespa contemplava més sessions anuals de respatllat de manteniment, de 3 a 12, i que es facilitaria l’estudi del manteniment que fa l’empresa.
El govern també es mostrava disposat a convocar una comissió amb tots els grups per parlar de seguretat, tal i com proposava el PSC, per bé que s’entenia que calia tenir present els límits que marca la normativa . El govern també explicava, a pregunta d’ERC, que els problemes a l’hora d’emetre les factures trimestrals de la companyia de l’aigua eren conseqüència d’un problema tècnic de migració de dades, essent un problema general de tot el municipi. La companyia ja comunicaria com es resoldria la incidència.
Jornada laboral de l’alcalde
Fina Mascaró també considerava que, tot i que la llei ho permetia, “no és ètic ni just” que l’alcalde mantingui una jornada del 95% de dedicació a l’Ajuntament i des del mes d’abril també treballés un 57% de la jornada en una empresa privada. La portaveu d’ERC recordava que l’alcalde rebia de l’Ajuntament la remuneració més elevada permesa per llei en municipis de les dimensions d’Olèrdola i considera que s’havia d’haver comunicat a la ciutadania que també treballava en una empresa privada. L’alcalde explicava que per al ple d’aquest dimarts ja es tenia preparada la proposta de reducció de dedicació laboral a l’Ajuntament però no ha fet falta perquè ja no treballa en aquesta empresa privada. Ramírez també assenyalava que ha treballat en aquesta empresa dos mesos, i no pas tres com assenyalava ERC.
Podeu escoltar l'enregistrament íntegre del ple clicant aquí
12:24 del 10 de setembre de 2024