Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola rep el segell InfoParticipa 2021 a la qualitat i transparència de la informació municipal

L’Ajuntament ja treballa per complir amb els 3 únics paràmetres pendents d'assolir dels 52 analitzats
El regidor de Comunicació, Jordi Catasús, en el moment de rebre el reconeixement
El regidor de Comunicació, Jordi Catasús, en el moment de rebre el reconeixement

dimarts 10 maig 2022

En un acte celebrat aquest dilluns a la tarda a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, el regidor de Comunicació, Jordi Catasús, rebia el   Segell InfoParticipa 2021 a la qualitat i transparència de la comunicació pública local. Aquest distintiu el concedeix el grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la Universitat Autònoma de Barcelona i el rep l’Ajuntament d’Olèrdola per sisena vegada, després de complir amb el 94 % dels 52 indicadors de transparència avaluats.

Recordem que el Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que s’atorga a partir de les avaluacions realitzades als webs municipals. S’analitza la informació que contenen sobre els representants polítics del seu municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació es posen a l’abast de la ciutadania.

El coordinador de noves tecnologies de l’Ajuntament d’Olèrdola, Salvi Vendrell, feia  notar que el compliment dels paràmetres que s’analitzen comporta “una feina d’evolució continua” i destacava que en aquesta ocasió s’introduïen indicadors nous avaluables que el feien “més crític i exigent”. (àudio)

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’està treballant per complir amb els 3 únics indicadors que no es compleixen dels 52 que analitza el segell Infoparticipa. Ja s’està començant a abordar la possibilitat d’oferir els resultats de la valoració que atorga la ciutadania als serveis municipals. També s’estudia com implementar el directori d’entitats. El paràmetre dels tres que més complexitat representa és el d’oferir  la Carta de Serveis, tal i com indica Salvi Vendrell.(àudio)

Per arribar a complir amb 49 dels 52  paràmetres avaluats, ha calgut el treball constant de diferents departaments de l’Ajuntament d’Olèrdola.(àudio)

 Amb el  94% de grau de compliment Olèrdola i Santa Margarida i els Monjos són els dos ajuntaments  de l’Alt Penedès que han obtingut la puntuació més elevada en aquest distintiu que valora les “bones pràctiques” en matèria de comunicació a partir de l’anàlisi de les webs municipals. L’únic municipi de la Vegueria que supera Olèrdola és Calafell, que ha arribat al 100% de compliment.

La valoració es pot consultar a la web InfoParticipa 

Escolta l’entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Galeria d'Imatges

LLiuramentInfoParticipa1.jpg

Document Actions