Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major d’Hivern de Moja serà solidària amb l’Ian

Es farà una gimcana i tallers, el dissabte 19, i el diumenge 27 s’ha programat un concert solidari
Fragment del cartell que anuncia els actes
Fragment del cartell que anuncia els actes

dimarts 08 gener 2013

El cas de l’Ian, el nen de Sant Sadurní que pateix càncer de neuroblastoma, ha despertat riuades de solidaritat. En els darrers mesos han estat nombroses les iniciatives realitzades amb el propòsit de recaptar els diners necessaris per a que l’Ian pugui completar el costós tractament d’immunoteràpia. Per assegurar que podrà arribar a l’edat adulta, ha de rebre 8 cicles de sessions de tractament al Memorial Hospital de Nova York. Cada cicle té un cost aproximat de 50.000 euros, una xifra inassolible amb recursos propis per a una família com la de l’Ian, de classe treballadora. Per això, gràcies a l’impuls de la família i amics, s’han anat succeint activitats de tot tipus, incloent la recollida de taps de plàstic. A Olèrdola la campanya s’ha fet ben visible a partir dels Geganters de Moja. Durant l’estiu van coordinar la recepció d’aquests taps de plàstics, en una acció que segueix oberta. La positiva resposta dels veïns els ha animat a seguir ampliant el compromís amb l’Ian i per la Festa Major d’Hivern de Moja d’aquest 2013 han programat activitats solidàries que permetin captar donatius. Així, el dissabte 19 es farà al Local Nou una gimcana i tallers infantils i juvenils. Diumenge 27 s’ha programat un concert solidari a càrrec de l’escola municipal de música M.Dolors Calvet.

Neus Pla, dels Geganters de Moja, explica que han trobat la complicitat d’entitats del poble i de la Comissió de Festes per a fer aquests actes per la Festa Major, després de la positiva resposta que està tenint la recollida de taps de plàstic.(àudio)

Les activitats solidàries s’insereixen en el caràcter lúdic de la Festa Major d’Hivern, amb l’ànim d’arribar al màxim de públic possible. En el cas dels tallers i la gimcana, prevista per dissabte de les 11 del matí a la una del migdia, s’ha programat tant pels infants com pels joves. (àudio)

Les activitats més recents fets a favor de l’Ian han estat un triangular de futbol a Vilanova i un festival d’actuacions a Sant Sadurní. Neus Pla considera que molts ciutadans s’impliquen en aquest cas perquè l’Ian pateix un càncer i per combatre’l cal un tractament difícil. (àudio)

Per participar dels tallers i la gimcana caldrà un donatiu de 3 euros i després hi haurà xocolatada, al preu d’un euro. L’entrada al concert solidari del dia 27 s’ha establert en 5 euros. Durant el concert se sortejarà una panera de productes. Les participacions, al preu de 2 euros, es poden obtenir als establiments de Moja. Els donatius directes es poden fer al número de compte 2013 0429 13 0202856425.

Escolta l'entrevista a Neus Pla, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions