Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’assemblea de la Junta de Compensació de Daltmar preveu aprovar aquest diumenge l’actualització del projecte d’urbanització

La proposta compta amb el recolzament de l’Ajuntament i suposa rebaixar el cost d’11’7 M a 8’5M d’€
Imatge d'arxiu d'una assemblea de la Junta de Compensació
Imatge d'arxiu d'una assemblea de la Junta de Compensació

divendres 14 octubre 2022

 

Aquest diumenge a dos quarts d’11 del matí, al local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, s’ha convocat una assemblea de la Junta de Compensació de Daltmar que inclou en el seu ordre del dia l’aprovació de l’actualització del projecte d’urbanització. L’assemblea es pot fer presencialment després de més de 2 anys i mig de no poder-se realitzar a causa de les restriccions derivades de la pandèmia. Per això durant la reunió també es procedirà a sotmetre a la consideració dels propietaris de parcel·les de Daltmar les aprovacions dels pressupostos de 2021 i 2022. En una entrevista a l’emissora municipal de ràdio, el president del Consell Rector de la Junta de Compensació, Manuel Moral, confirmava que la proposta d’actualització del projecte d’urbanització que es traslladarà a l’assemblea comporta una substancial rebaixa. Es passa d’11’7 M d’euros als 8’5M. Moral indicava que aquest treball de revisió s’havia fet de la mà de l’Ajuntament d’Olèrdola.(àudio)

Des de la prudència, Moral subratlla que cal anar “pas a pas”  i destacava la importància de poder aprovar aquesta actualització si es compara amb el projecte aprovat l’any 2009. Sí que indicava que, en disminuir el cost del projecte, la quota que s’havia de pagar per parcel.la per a procedir a fer les obres d’urbanització també tindria la corresponent rebaixa. Així, de mitjana i en funció del coeficient de cada parcel·la, s’estima que l’aportació se situaria en els 12.000 €.(àudio)

Moral també avançava que el Consell Rector treballa en la línia de poder rebaixar substancialment aquesta quota per parcel.la. Per a fer-ho, es compta amb  147 parcel·les de les 707 que formen part de la urbanització. L’any 2016 una taxació privada fixava el valor d’aquestes parcel·les en 4’5 milions d’euros. Si s’assolís la venda d’aquestes parcel·les que gestiona la Junta de Compensació el cost per les obres d’urbanització es podria reduir i passar a situar-se entorn als 6.000 €. La xifra està molt per sota de les quantitats que s’han fixat en altres urbanitzacions de l’entorn. (àudio)

 El president del Consell Rector de la Junta de Compensació insistia en la necessitat d'anar en tot moment pas a pas i comptar amb el màxim suport dels veïns. Per això feia una crida als propietaris de parcel·les a assistir a l’assemblea convocada per aquest diumenge al matí.

Escolta l’entrevista a Manuel Moral, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola clicant aquí

Document Actions