Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lectura a Olèrdola del manifest municipalista del Dia Internacional de les Dones

S’expressa el compromís de continuar incorporant “la mirada de gènere en les polítiques públiques”
Moment de la lectura del manifest, aquest divendres 8 de març al migdia
Moment de la lectura del manifest, aquest divendres 8 de març al migdia

divendres 08 març 2024

Aquest divendres és 8 de Març, Dia Internacional de les Dones. A Olèrdola, amb motiu d’aquesta jornada, el saló de plens de l’Ajuntament ha acollit l’acte de lectura del manifest municipalista que han elaborat l’Associació Catalana de Municipis i la Federació  de Municipis de Catalunya. Amb l’assistència de bona part de la plantilla de l’Ajuntament i de representants dels quatre grups municipals, el text ha estat llegit per l’alcaldessa i regidora d’igualtat, Fina Mascaró.

Abans de donar lectura al text, Mascaró ha recordat els antecedents històrics de la commemoració, que vinculaven aquesta jornada de reivindicació i de lluita a l’avenç de drets de la dona treballadora. Mascaró també subratllava la necessitat d’assolir que el reconeixement de drets sigui una realitat efectiva.

Incorporar la mirada de gènere

El manifest adverteix que “existeix encara el perill de retrocedir en els drets que tant ens ha costat d’assolir”. També recull el Compromís del món local de ser “motor per a construir aquesta igualtat efectiva entre homes i dones i posar l’educació al centre de l’agenda política”. En el text també s’assenyala que els governs locals volen “posar en valor els avenços assolits els darrers anys en l’àmbit de la igualtat”, però cal continuar esforçant-se “per incorporar la mirada de gènere en les polítiques públiques”.

El manifest es clou amb un emplaçament a actuar “de manera concertada, amb la col·laboració de totes les institucions, agents socials, dones i homes dels nostres pobles i ciutats, per assolir la igualtat real”.

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Pots consultar íntegre el manifest de l’ACM i de la FMC clicant aquí

Document Actions