Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les “preocupants” dades de reciclatge obligaran a introduir canvis en la recollida d’escombraries

El regidor Juanma Samblás avança les conclusions d’una diagnosi elaborada amb el suport de la Mancomunitat
Juanma Samblás, regidor de medi natural de l'Ajuntament d'Olèrdola
Juanma Samblás, regidor de medi natural de l'Ajuntament d'Olèrdola

dimecres 05 desembre 2018

 

Una auditoria elaborada amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf assenyala que a Olèrdola es recicla  el 45% dels residus. La dada se situa 10 punts per sota de la xifra de fa 11 anys, quan a tot el municipi el reciclatge representava el 56%.

Al municipi hi conviuen el model porta a porta per a la fracció orgànica i el rebuig als pobles de Sant Pere Molanta, Sant Miquel i Moja amb el sistema de recollida amb contenidors al carrer, que es fa  a la resta del municipi.

Juanma Samblás, regidor de via pública i medi natural, feia notar que les dades eren “preocupants”, molt lluny del 80% de reciclatge desitjable,  i anunciava que l’Ajuntament ja estava treballant en la implementació de solucions. Després de la diagnosi, l’auditoria es completarà avaluant què suposaria aplicar cadascuna de les tres possibles opcions que es proposen per a millorar la recollida de residus al municipi i els resultats de reciclatge. Samblás avançava que en les tres opcions es contempla que en els pobles que ja fan el porta a porta es passi a ampliar aquest model amb les 5 fraccions, incorporant també la recollida porta a porta del vidre, els envasos i el paper-cartró. Per a nuclis disseminats i urbanitzacions, es valoren tres possibilitats: introduir el porta a porta de la fracció orgànica i el rebuig; fer el porta a porta també de les 5 fraccions com es proposa en els tres pobles, o bé aplicar un sistema de punts de recollida amb control d’accés.(àudio)

El propòsit és el d’incrementar les dades de reciclatge i evitar, en la mesura de les possibilitats de l’Ajuntament, que la taxa de recollida d’escombraries s’incrementi.(àudio)

Samblás ha estat concloent en assenyalar que si no s’apliquen canvis, en dos o tres anys, la taxa d’escombraries augmentaria considerablement. I és que la penalització per tona entrada a l’abocador ara és de 30 € i al 2020 ja passarà a ser de 50€.(àudio)

Quan l’Ajuntament disposi de l’auditoria amb les conclusions de les tres opcions, preveu convocar reunions públiques per a exposar-ho als veïns. Samblás indicava que els canvis en els models de recollida a Olèrdola s’hauran d’aplicar  en un termini “ no més llunyà d’un any i mig, o dos anys”.

Escolta l'entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions