Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les activitats al Parc d’Olèrdola inclouen com a novetat una proposta dedicada al món del vi

La programació per aquest 2014 manté activitats consolidades, com les visites teatralitzades i les rutes a peu

dimarts 04 febrer 2014

La introducció d’una activitat dedicada al món del vi és la principal novetat del calendari de propostes al Parc d’Olèrdola per aquest 2014. Durant aquesta setmana s’ha donat a conèixer la totalitat de la programació de dinamització planificada durant l’any, que continuen basant-se en oferir activitats per a tots els públics amb el propòsit de donar a conèixer de forma amena els valors històrics, naturals i patrimonials inclosos en el Parc d’Olèrdola.

Diumenge 12 de gener i aquest passat diumenge 2 de febrer ja s’ha realitzat la primera de les activitats: “Descobreix l’Olèrdola medieval”. Fins el 28 de desembre, gairebé cada cap de setmana hi ha moviment. En total, 7 activitats diferents distribuïdes en 41 dies al llarg de l’any, entre dissabtes i diumenges.

La novetat vinculada amb el món vitivinícola porta per títol “Tasta la història del vi al bressol del Penedès” i ve a sumar-se a les iniciatives que es programen des del territori per a potenciar l’atractiu enoturístic del Penedès. L’activitat proposa fer un recorregut per la història del conreu de la vinya i la producció del vi a Olèrdola i finalitzarà amb un tast, tal i com indica Josep Anton Pérez, responsable de l’empresa de serveis culturals Tríade, encarregada de la programació.(àudio)

“Tasta la història del vi al bressol del Penedès” s’ha programat el diumenge 20 d’abril, el 21 de setembre i el 9 de novembre. En funció de la resposta, també serà una activitat que s’oferirà als grups que es desplacen a Olèrdola en visita concertada.(àudio)

Aquest diumenge dia 9 de febrer la programació continua amb la ruta a peu comentada “Una muntanya d’històries”. Les altres activitats programades són la visita comentada “Olèrdola, la ciutat medieval del segle XI”, la visita teatralitzada “Guisla, la remeiera”, l’activitat infantil “L’estrany viatger i el seu mapa”, així com l’exitosa ruta nocturna a l’estiu, prevista pel 28 de juny i el 12 de juliol.

Josep Anton Pérez explica que les activitats es van renovant, en funció de l’època de l’any, i incorporen també els coneixements que aporten la recerca. Un exemple recent són els canvis que s’han afegit a les activitats per incorporar els resultats dels treballs de consolidació fets a la muralla.(àudio)

Per fer les activitats cal reserva prèvia. Es pot formalitzar al telèfon de Tríade, el 93 817 28 68, al correu electrònic info@triadecultural.com, o bé a la web triadecultural.com

 

Document Actions