Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les activitats atractives, clau del nou èxit de Firamercat de Sant Pere Molanta

El ball de gitanes de Lliçà d’Amunt i els Falcons de Vilafranca, entre les propostes que més van captar l’atenció

dilluns 29 juny 2015

Oferir un programa d’activitats variat i ben atractiu ha estat clau a l’hora de convertir Firamercat de Sant Pere Molanta en un nou èxit de convocatòria i organització. La 19a fira d’antiguitats, articles de segona mà i artesania tenia lloc aquest diumenge, amb la participació d’una seixantena de paradistes i la programació d’activitats paral·leles que van despertar interès i admiració. Va ser el cas de l’actuació del ball de gitanes de Lliçà d’Amunt, que actuava a Sant Pere Molanta amb quatre agrupacions. També va ser molt seguida la segona edició de la trobada de vehicles clàssics i de competició, que va comptar amb 105 inscrits. Els Falcons de Vilafranca van tornar a deixar constància del seu mestratge i van oferir a Sant Pere Molanta construccions espectaculars, entre les que es poden destacar el pilar de 5 aixecat per sota o la pira 6/5.FiramercatFalcons4.JPG

Pilar Grimau, presidenta de Firamercat, expressava la satisfacció de l’organització pel bon funcionament de les activitats.(àudio)

La coincidència amb altres fires hauria condicionat que no s’arribés a les xifres de paradistes d’altres edicions. Amb tot, això no va significar descens d’assistència, com ho demostraria el fet de que es van arribar a servir fins a 400 esmorzars de brasa.(àudio)

A darrera hora, es va haver de suspendre el concurs de munyir cabres per qüestions administratives. A canvi, a la mateixa hora de la tarda, es recuperava la subhasta d’antiguitats i articles de segona mà.

També cal anotar la novetat del passeig fins a la Muntanyeta que van fer els vehicles que participaven en la Trobada de vehicles clàssics i de competició. L’organitzador de la Trobada, Lluís López, es mostrava content perquè s’havia mantingut les inscripcions.(àudio)

El ball de gitanes de Lliçà d’Amunt va fer coincidir la seva estada de final de curs, a la casa de colònies d’El Pinar de Canyelles, amb aquesta actuació a Sant Pere Molanta. El ball de gitanes de Lliçà d’Amunt, com els d’altres localitats del Vallès, és ben diferent al ball de gitanes o cintes que es balla al Penedès. Al Vallès no hi ha pal ni es teixeixen cintes i s’incorporen novetats com integrar cançons modernes a les coreografies. Així ho explicava Assumpta Regales, de la Junta del ball de gitanes de Lliçà d’Amunt.(àudio)

A la nombrosa expedició de Lliça d’Amunt, integrada pels grups de petits, mitjans, grans i veterans i els seus acompanyants, els va sorprendre que en un poble de les dimensions de Sant Pere Molanta es realitzés una fira tan animada.(àudio)

Una altra de les notes de qualitat de la Fira la va aportar de nou l’espai de degustació de vins i caves del Penedès. Des de la Comissió Firamercat entenen que el model de fira està consolidat i confien en què en els propers anys podran seguir programant activitats i actuacions tan atractives com les que van poder oferir aquest diumenge.

Escolta les entrevistes relacionades amb Firamercat, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions