Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Elevat interès veïnal per la millora de connexió a internet que permet la xarxa wi-fi

Es constata que la connexió a internet s’ofereix a preus assequibles i amb una notable millora de serveis
El cicle de xerrades s'ha iniciat aquest dimarts a Sant Pere Molanta
El cicle de xerrades s'ha iniciat aquest dimarts a Sant Pere Molanta

dimecres 17 abril 2013

Les condicions de connexió a internet que ofereix el desplegament de la xarxa wi-fi a Olèrdola són competitives i desperten l’interès dels veïns. Així es va poder constatar aquest dimarts al vespre, al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta, en la primera de les 5 xerrades que aquesta setmana ha convocat l’Ajuntament d’Olèrdola per a exposar les condicions d’aquesta xarxa wi-fi i l’oferta que comercialitza WifiPenedès, l’empresa operadora.

Tres són les opcions de connexió a internet que es podran contractar a partir de dimarts de la setmana que ve. Una connexió bàsica, anomenada proxy, que permet la navegació per internet i accedir a correu electrònic, a un preu mensual de 8’5 euros més iva. La connexió estàndard, amb una velocitat de 3 megas, té un preu de 15 euros al mes, més IVA. I una tercera opció, a 20 euros més iva al mes, facilita una velocitat de 6 megas. A més, també es pot obtenir telefonia fixa per wi-fi, a un preu de 7 euros+iva i una tarifa plana de 1.000 minuts al mes. A aquests imports cal afegir 100 euros per l’antena receptora i, en cas de ser necessari, 40 euros més per un ruter.

La connexió estàndard, més la telefonia fixa, sortiria a una quota de 26’6 euros al mes, iva inclòs. Jordi Bastardes, de l’empresa Wifi Penedès, recordava que aquestes prestacions reals es poden oferir gràcies a l’ús de la xarxa municipal d’antenes wi-fi. L’empresa està en 20 municipis i ara té més de 1.200 abonats. Per Bastardes, WIfi Penedès va creixent “per les deficiències dels operadors tradicionals”.(àudio)

La xerrada va omplir aquest dimarts la sala polivalent del Centre Cívic Gatzara, amb una cinquantena d’assistents. Si fem cas de les reaccions recollides, seran forces els veïns que es plantejaran el canvi de companyia. És el cas de l’Aurora Vinyals, que valorava que els preus que ofereix Wifi Penedès són assequibles i permetran resoldre la lentitud de connexió a internet que ara pateixen. (àudio)

Un grup de veïns que resideixen en masies i Can Torres ja estaven connectats de forma experimental a la xarxa d’antenes de l’Ajuntament. Una d’elles, l’Ampar Cachà, expressava que estava satisfeta dels resultats i indicava que amb una connexió bàsica, la proxy, ha tingut suficient per a atendre les necessitats de la família i del seu negoci.(àudio)

Durant la xerrada el regidor delegat de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, exposava que el desplegament de la xarxa wi-fi va engegar-se amb el regidor Raimon Reventós i comptant amb la col.laboració de veïns com en Joan Lloses. L’Ajuntament aposta pel futur desplegament de la xarxa de fibra òptica, però es considera que el wi-fi ara permet resoldre la mancança de cobertura que pateix el municipi.(àudio)

La comercialització no la podrà fer operativa l’empresa Wifi Penedès a Olèrdola fins després de dilluns 22 d’abril, un cop ho aprovi la Junta de Govern Local. Ara sí que es pot demanar informació i assessorament, trucant al telèfon 93 897 52 22.

En els centres cívics i locals socials l’Ajuntament d’Olèrdola facilitarà connexió gratuïta a internet via wi-fi, per un temps limitat de mitja hora i a una velocitat de mig mega.

L’Ajuntament d’Olèrdola també aprofita aquest cicle de xerrades per a exposar les possibilitats que ofereix l’administració electrònica, a través de la web municipal olerdola.cat. Sense necessitat de desplaçar-se presencialment fins a l’Ajuntament, còmodament des de casa i quan es vulgui, els veïns poden resoldre tràmits a través d’internet, tal i com destacava Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament.(àudio)

Per a poder fer la tramitació per internet cal la identificació digital, a través del DNI electrònic o bé obtenir un certificat gratuït. L’administració més propera on es pot obtenir és a l’Ajuntament de Vilafranca. Amb tot, també hi ha l’opció de poder fer ja tràmits sense identificació digital, com la sol·licitud de recollida de mobles i voluminosos de la via pública.

Les xerrades per a exposar el funcionament de la xarxa wi-fi continuen aquesta setmana. Aquest dimecres, a dos quarts de 9 del vespre, la convocatòria és al Local Social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola. Dijous, en el mateix horari, es farà la xerrada al Centre Cívic La Xarxa de Moja. Dissabte la convocatòria és a Daltmar, a les 12 del migdia; per acabar a Can Trabal, a les 5 de la tarda.

Escolta les entrevistes a Aurora Vinyals, Ampar Cachà i Jordi Bastardes, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta les entrevistes a Salvi Vendrell i Xavier Serramià, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions