Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les empreses reben informació de la convocatòria municipal de subvencions per contractar aturats

La regidoria de promoció econòmica ja manté aquesta setmana les primeres reunions amb empreses

dijous 09 gener 2014

Aquests primers dies de l’any 2014, les empreses i autònoms amb seu a Olèrdola han rebut de l’Ajuntament una carta informativa sobre la convocatòria aprovada de subvencions per a incentivar la contractació de persones en situació d’atur.

La carta s’ha enviat a prop de 250 adreces del municipi, predominant empreses però també incloent persones donades d’alta com a autònoms. Tal i com explicava la regidora de promoció econòmica, Arantxa Torres, el propòsit és el de fer arribar tota la informació per a que les empreses tinguin en compte aquesta convocatòria de l’Ajuntament d’Olèrdola.(àudio)

Recordem que amb el propòsit d’incentivar la creació d’ocupació i afavorir la reinserció social, l’Ajuntament d’Olèrdola concedirà subvencions a les empreses del municipi que contractin persones desocupades durant un període mínim de 3 mesos. Les bases que regulen la convocatòria van ser aprovades per la Junta de Govern Local el passat 21 de novembre, després que el pressupost municipal pel 2014 inclogués com a novetat una partida de 25.879 euros per a l’atorgament d’aquestes subvencions.

L’ajuntament preveu subvencionar el 50% del salari brut de les persones que es contractin, en funció d’un barem de puntuació, i fins a un màxim de 6 mesos.

El salari brut màxim a subvencionar, inclosa la prorrata de les pagues extraordinàries, correspon al 50% dels següents grups de cotització: un màxim de 1.100 € en el cas del grup de cotització 10-11; de 1.300 € en el cas del grup 05-09; i un màxim de 1.500 € en el grup de cotització 01-04. En el cas que la jornada de treball sigui a temps parcial, el salari brut màxim a subvencionar es calcularà en proporció a la jornada realitzada. La quota de la Seguretat Social de la persona contractada anirà a càrrec de l’empresa.

Les sol·licituds es poden presentar des de l’1 de gener i fins el 30 de novembre i seran valorades per una Comissió Avaluadora. Es tindran en compte criteris com el de contractar persones desocupades que hagin exhaurit la prestació per desocupació, tinguin més de 45 anys, o pertanyin a famílies on tots els seus membres hagin exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi d’atur. També es puntuarà tenir menors a càrrec escolaritzats al municipi o que hagin estat escolaritzats a Olèrdola i ser usuaris dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olèrdola. (àudio)

La incidència de la iniciativa de l’Ajuntament està sent notable. Des de que es va donar a conèixer la notícia, han estat forces les consultes que han realitzat les empreses. Aquesta mateixa setmana, es mantenen ja les primeres reunions amb empreses del municipi per a detallar la seva sol·licitud.(àudio)

Les bases de la convocatòria es poden consultar a l’apartat d’informació pública de la web municipal olerdola.cat.

Escolta l'entrevista a Arantxa Torres, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions