Les escoles d’Olèrdola mantenen el contacte amb els seus alumnes gràcies a mitjans telemàtics
dijous 09 abril 2020
Les escoles de Catalunya estan tancades des de fa gairebé un mes. El dijous 12 de març, centres com l’escola Circell de Moja i l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta van aprofitar les darreres hores d’obertura per comunicar presencialment als seus alumnes els deures que els hi encarregaven per als següents dies. Des de llavors, amb les successives ampliacions de les mesures excepcionals de confinament, els equips docents de les escoles d’Olèrdola no han deixat de generar propostes i han seguit mantenint el contacte amb els seus alumnes gràcies als mitjans telemàtics.
A l’escola Circell de Moja la comunicació s’ha vehiculat a través de recomanacions per cursos que s’han penjat a la web del centre, missatges de correu electrònic i l’ús d’Instagram. La directora de l’escola, Olga Roig, recordava que cada mestra va gravar un missatge d’ànims pels alumnes, preparant un dossier amb exercicis i propostes educatives adaptades a cada nivell, seguint les instruccions del Departament. A través d’Instagram, han proposat els dilluns endevinalles; una pregunta en anglès els dimecres; i un repte els divendres. Roig explicava que les famílies estan responent positivament, depenent de les eines i de la situació que tenen a casa. L’escola ha enviat a cada família un correu per a poder conèixer de quines eines informàtiques es disposa i si tenen accés a internet. Des de l’escola estan a l’espera de les instruccions del Departament per especificar les tasques diàries i com organitzar el retorn. Per això preveuen mantenir aquest contacte telemàtic més quotidià, incorporant videoconferències.(àudio)
Davant la incertesa relacionada amb l’avaluació acadèmica del curs, Olga Roig posava l’accent en la importància de “l’acompanyament social i emocional” (àudio)
A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, els alumnes van sortir el dia 12 de maç amb pautes per treballar a casa. Després el contacte amb les famílies s’ha mantingut per correu electrònic. Per arribar a la totalitat de les famílies, també l’escola va fer trucades a algunes famílies perquè disposessin de les propostes. I és que, tal i com assenyala la directora de l’escola, Àngels Urgell, calia saber la situació que tenien les famílies i les seves possibilitats de connectivitat. (àudio)
Urgell indica que han fet recomanacions d’exercicis, que no són tasques obligatòries. Però la resposta ha estat molt receptiva. Els alumnes han enviat vídeos als seus tutors i s’han fet les tasques setmanals, després d’un inici suau. Les propostes han prioritzat tasques tranversals en educació primària, per així facilitar el treball conjunt de germans que puguin coincidir a l’escola en aquesta etapa. En el cas d’educació infantil, s’han adaptat les propostes a aquestes edats. Urgell considera que és important que els alumnes mantinguin hàbits d’horari i de treball, tot i les excepcionals circumstàncies. En el cas de 6è, han “apretat” una mica més tenint en compte que el proper curs estaran ja a l’Institut.
Urgell veu “molt complicat” avaluar sense tenir les escoles obertes. Es pot fer el seguiment de les tasques, però l’avaluació acadèmica entén que serà molt difícil.(àudio)
Per tal de resoldre les dificultats de connectivitat que han presentat famílies de l’escola de Sant Pere Molanta, des del centre s’han deixat quatre ordinadors portàtils i es van fer arribar a les cases de dues famílies, gràcies a la implicació de l’Ajuntament, exercicis impresos. La directora de l’escola agraïa la col·laboració rebuda per l’Ajuntament, l’AMPA i les delegades de l’escola.
A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties
05:35 del 23 de març de 2023