Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles d’Olèrdola ofereixen atenció personalitzada a les famílies per la preinscripció

L’oferta per a P3 és de 25 places a Moja i de 14 a Sant Pere. Les sol·licituds es poden presentar fins el 4 d’abril

dimarts 28 març 2017

Fins el proper dimarts 4 d’abril resta obert el termini de preinscripcions per al proper curs escolar  al segon cicle d’educació infantil, educació primària i secundària obligatòria. És una data que han de tenir molt present  les famílies que tinguin nens o nenes nascuts l’any 2014, els qui volen canviar d’escola o els qui començaran a fer ESO.  Aquest període es viu amb molta intensitat a les escoles. És un moment d’activitat per a  donar a conèixer a les famílies interessades l’oferta educativa dels centres i els seus espais. A Olèrdola, tant l’escola Circell de Moja com l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta han ofert visites personalitzades a les famílies que ho han desitjat. Aquesta atenció s’ha allargat també dins del període de preinscripcions, obert des del passat dijous 23 de març.

La directora de l’escola Circell de Moja, Olga Roig, explicava que al centre no es fa jornada de portes obertes i s’opta per atendre de manera individualitzada a les famílies explicant més directament el funcionament de l’escola.(àudio)

Àngels Urgell, directora de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, resumia que les famílies s’interessen per les instal.lacions, la metodologia i els serveis que ofereixen les escoles. (àudio)

A l’escola Circell de Moja s’oferten 23 places ordinàries de P3 i 2 per a necessitats educatives especials. A P4 l’oferta és de 10 places ordinàries i de 2 per a necessitats especials. També hi ha places disponibles per a 2n, 4t, 5è i 6è.

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, en canvi, només s’oferten places de P3. Amb la voluntat d’ajustar l’oferta a la possible demanada de places sorgides des del municipi, aquest any s’ofereixen 14 places, que incorporen també els infants que no resideixen al municipi però tenen germans al centre. Un grup-classe estàndard és de 25 alumnes, però es considera complicat atendre més places de les 14 que s’oferten per al proper curs a P3 a l’escola de Sant Pere Molanta. Tot dependrà de cada cas concret i de la decisió del departament en cas de produir-se més demanda que oferta, tal i com indicava Àngels Urgell.(àudio)

El funcionament de la preinscripció es manté respecte els darrers anys. Només a les escoles han notat una variació interna de gestió perquè ha canviat el programa informàtic que recull les dades, amb la voluntat de fer el tràmit més senzill.(àudio)

Les sol·licituds de preinscripcions s’han de presentar al centre que es triï en primera opció. La puntuació provisional es publicarà el 24 d’abril i la definitiva el 3 de maig. Les llistes d’alumnes admesos es faran públiques el 2 de juny i la matricula caldrà confirmar-la del 12 al 16 de juny.

Acompanyant la sol.licitud, la documentació identificativa que cal presentar és l’original i fotocòpia de: llibre de família, dni del pare i de la mare, dni de l’infant si el té, tarja sanitària i  cartilla de vacunacions.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Olga Roig i Àngels Urgell

Document Actions