Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles d’Olèrdola rebutgen la reforma educativa impulsada pel ministre Wert

Hi ha “indignació” i es valora que crearà problemes que ara són inexistents
A l'escola Circell hi ha de forma permanent aquests cartells
A l'escola Circell hi ha de forma permanent aquests cartells

dimarts 11 desembre 2012

 

 

 

Amb concentracions a 60 municipis d’arreu del país, incloent Vilafranca, aquest dilluns a la tarda s’ha expressat a Catalunya el rebuig a la reforma educativa impulsada pel ministre d’Educació, José Ignacio Wert. El malestar en les comunitats educatives és present, especialment per la intenció de convertir el català "en llengua residual", tal i com assenyala la plataforma "Somescola.cat". A les dues escoles d’Olèrdola també s’ha rebut amb elevada preocupació la proposta formulada pel ministre Wert, segons les valoracions que hem pogut recollir dels equips directius de les escoles Circell de Moja i Rossend Montané de Sant Pere Molanta.

L’escola Circell de Moja és membre de “Somescola.cat”, l'entitat convocant de les mobilitzacions en defensa de la immersió lingüística. Mercè Garcia,directora del centre, explicava que la posició comuna de l’equip docent es preveu fixar la setmana que ve en una reunió de claustre. Per Garcia, la proposta de llei “crearà problemes que ara són inexistents”.(àudio)

La directora de l’escola Circell valora que la proposta inclou plantejaments “retrògrads”.(àudio)

Els alumnes a Catalunya assoleixen el domini de dues llengües i el repte plantejat és el de dominar-ne una tercera. Mercè Garcia entén que la proposta de Wert no aporta res en aquest àmbit i sí que pot malmetre, en canvi, la feina feta en la resta de l’àrea lingüística o en la de medi social. (àudio)

D’altra banda, l’equip directiu de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta ha explicat que estan “indignats” amb la situació que es crea amb aquesta proposta de llei. Degut a la feina de final de trimestre no han tingut temps per a promoure cap acte de rebuig ,però han expressat el seu recolzament a les mesures de protesta que es convoquin, com la concentració a la plaça de la Vila de Vilafranca que s’ha fet aquest dilluns a la tarda. Des de l’equip directiu de l’escola de Sant Pere Molanta s’ha fet notar que el model d’immersió lingüística ha funcionat aquests darrers 30 anys i consideren que no hi ha motius per a variar-lo.

Escolta l'entrevista a Mercè Garcia, clicant aquí

Document Actions