Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles d’Olèrdola seran punts de recollida d’oli de cuina usat per a reciclar-lo

Les xerrades informatives comencen a l’escola Circell el dilluns i a l’escola Rossend Montané el 2 de novembre

dijous 19 octubre 2017

Reciclar un residu altament contaminant, fomentar l’economia social i augmentar la sensibilització sobre els problemes ambientals són tres dels propòsits principals que persegueix la iniciativa de recollir oli de cuina usat a les escoles d’Olèrdola. El projecte es comença a fer efectiu la setmana que ve, amb les primeres xerrades informatives als alumnes de l’escola Circell de Moja, que es realitzaran a tots els cursos durant tota la setmana. El dijous 2 i divendres 3 de novembre, les sessions informatives es preveuen fer a l’escola Rossend Montané. Els dilluns següents a la finalització de les sessions explicatives, ja es podrà portar l’oli usat a les escoles del municipi.

L’acció és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament d’Olèrdola i de Nou Verd, cooperativa sense afany de lucre i d’iniciativa social que té com a objectiu promoure i facilitar la inserció laboral de persones amb discapacitat, prioritàriament amb trastorn mental.

Cristina Badell,  tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, explicava que al municipi s’implanta aquesta recollida a les escoles després de valorar el funcionament satisfactori que aquesta iniciativa estava tenint en altres municipis. A Olèrdola, les dues escoles van implicar-se en aquest projecte que té un elevat component educatiu.(àudio)

Cada alumne rebrà a l’escola una ampolla (claki) per a la recollida d’oli de cuina domèstic, amb una boca ampla i de material resistent, juntament amb un fulletó informatiu. L’ampolla plena d’oli usat es podrà portar a l’escola ben tancada, al contenidor específic per a aquestes ampolles. No cal buidar l’oli en cap cas i a canvi es rebrà una nova ampolla buida. Els dies de recollida seran els dilluns, en les hores d’entrada a l’escola. Els matins a les 8:30 en els dos centres i per les tardes a les 15:00 a l’escola Circell i a les 14:30 a l’escola Rossend Montané.(àudio)

Nou Verd s’encarrega del buidatge dels contenidors de les escoles, del transport de les ampolles plenes d’oli, de la gestió de l’oli recuperat, del rentat de les ampolles i del seu retorn a les escoles un cop ben netes per a ser reutilitzades. L’oli recollit es recupera per a la seva reutilització com a biocombustible que pot ser utilitzat en vehicles dièsel.

Tenint en compte que el sistema de recollida de l’oli usat no comporta excessiva feina per a les famílies, s’espera que funcioni amb un elevat nivell d’ús.(àudio)

L’Ajuntament d’Olèrdola recorda que a les àrees d’emergència existeixen també punts de recollida d’oli de cuina usat , que continuaran estan operatius.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions