Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles protagonitzen a Olèrdola la celebració de Sant Jordi

Professionals com l’empresa Germinova, del polígon de Sant Pere Molanta, preveuen un descens en la venda de roses

divendres 23 abril 2021

 

Després del parèntesi de l’any passat, aquest 2021 les escoles del municipi viuen amb ganes la diada de Sant Jordi. Les activitats es veuen condicionades per les mesures de seguretat decretades per prevenir l’extensió de la COVID-19, però les propostes que s’han organitzat han contribuït a traslladar la sensació de dia especial que presideix el 23 d’abril.

 Paradeta de llibres i roses a l’escola Circell

 A l’escola Circell de Moja aquesta setmana de Sant Jordi ha inclòs representacions de teatre amb clau d’igualtat de gènere, el dimarts al matí. Els més petits van veure  "Sant Jordi amb igualtat" i tots els grups de primària "El drac devorador de pizzes". Aquest dimecres i dijous, al gimnàs de l’escola, tenia lloc la Fira Musical. I aquest divendres, l’alumnat de 5è ha preparat una roda de contes per a tota l’escola, que enguany ha de ser en versió digital i no amb les habituals visites presencials a totes les classes d’altres anys.

 A l’escola Circell aquest any l'alumnat de 6è recupera la paradeta de venda de llibres i de roses. Amb l'objectiu d'assegurar el seu bon funcionament, limiten l’horari per a les visites de les famílies a tres franges horàries: 12h a 13h; de 14:30h a 15:00h; i de 16:30 a 17:30h . Durant la resta del dia aniran passant per la paradeta els diferents grups d'alumnes de l'escola.

 

Roses de “Sonrisas de Bombay” a l’escola de Sant Pere

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, malgrat no poder dur a terme la Fira Solidària, sí que donen continuïtat a la seva col·laboració social amb l’ONG “Sonrisas de Bombay”. Aquesta fundació, és una organització que centra la seva acció en les comunitats dels “slums” (barris de barraques de Bombay), en la lluita pacífica contra la pobresa. Promou l’accés a l’educació i a la salut, així com el desenvolupament socioeconòmic i la lluita contra el tràfic humà (www.sonrisasdebombay.org). Per tal de contribuir als projectes de “Sonrisas de Bombay” , a l’escola s’estan venent fins aquest Sant Jordi roses artesanals de roba elaborades per dones víctimes de tràfic de persones. Si voleu comprar roses per col·laborar valen 3.50 € cadascuna. La compra s’ha de fer a través dels alumnes.

A l’escola també es continua durant aquests mesos promovent l’impuls a la lectura, mitjançant les visites d’autors i il·lustradors. Dins d’aquestes accions, el proper dimarts dia 27 visitarà l’escola l’il·lustrador Valentí Gubianas

Menys roses

Professionals del sector de la floristeria, com Agrinova del polígon de Sant Pere Molanta, han constatat que aquest 2021 els clients no han fet comandes grans. Així ho explica Teresa Alsina, d’Agrinova.(àudio)

L’any passat empreses com Agrinova van implantar un sistema de repartiment de roses a domicili que va fer que aquest element central de Sant Jordi estigués a moltes llars del Penedès. Sense el confinament estricte de l’any passat, aquest 2021 han descartat oferir aquest servei i centrar-se en seguir les mesures de seguretat, amb venda davant de l’establiment o bé a la rambla de Vilafranca.(àudio)

Tot i que es fa difícil fixar previsions econòmiques, els professionals sí que preveuen un descens de vendes. Hi ha menys estoc, però també esperen vendre productes més elaborats.(àudio)

Lectura en veu alta i “pinta-guixos”

La Comissió de Festes de Moja organitza una “Lectura en Veu Alta”. Serà  a les 6 de la tarda, al Local Nou de Moja i s’organitzarà en 3 categories: infantil, juvenil i adult perquè tothom que ho desitgi hi pugui participar sense cap excepció.

L’acte consistirà en fer una lectura de pocs minuts per compartir amb el públic assistent. Es pot llegir un fragment del llibre que es desitgi o del “Calaix de la Lectura” , una selecció de llibres oferta pel bibliobús que estarà a la disposició dels participants al Local. Per tal de seguir totes les mesures sanitàries per la Covid-19, caldrà fer una inscripció prèvia al següent correu: comissio@festesdemoja.cat.

I davant del local, a les 5 de la tarda, la Comissió de Festes convoca una activitat de “pinta guixos” al terra a la rambla Pau Casals. Cada nen i nena disposarà d’un quadrant pintat al terra i d’uns guixos per tal que faci un dibuix lliure, amb la temàtica que vulgui i pugui emportar-se per la seva creativitat i imaginació. També  cal inscripció prèvia a comissio@festesdemoja.cat

I per tancar la seva activitat per Sant Jordi, la Comissió de Festes, conjuntament amb l’Ateneu  Mogenc,  fa una crida a guarnir façanes i balcons per Sant Jordi, compartint les fotos a facebook i Instagram, etiquetant @comissiodefestessant @ateneumogenc, amb #santjordialesfaçanes #comissiofestesmoja #ateneumogenc.

 

 

 

Document Actions