Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles traslladen a Olèrdola l’ambient festiu de Sant Jordi

Dues de les activitats han estat la parada de roses i llibres a l’escola Circell i una exposició a l’escola Rossend Montané
Moltes famílies i veïns han comprat llibres i roses a la parada
Moltes famílies i veïns han comprat llibres i roses a la parada

dijous 23 abril 2015

 

Un any més, les escoles han traslladat a Olèrdola l’ambient festiu de la diada de Sant Jordi. Aquest dijous els dos CEIP del municipi han programat activitats vinculades amb aquest màgic dia de llibres i roses, contagiant a molts veïns del municipi la vivència d’assaborir una jornada tan especial . A l’escola Circell de Moja, Sant Jordi és epicentre d’una Setmana Cultural amb activitats vinculades al foment de la lectura a tots els cicles. Com ja és habitual, els més grans de l’escola, els de 6è, han muntat per Sant Jordi una parada davant de la façana del centre oferint la venda de llibres i roses. A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, s’han obert les portes a les famílies perquè poguessin veure treballs dels alumnes exposats al vestíbul, mostrant com serien les portades dels llibres si ells les haguessin de dibuixar.

Una de les tutores de 6è de l’escola Circell, Sara Pena, posava l’accent en què l’activitat que culmina amb la parada de roses i llibres comporta un treball previ complert, que inclou la selecció dels llibres i treballar l’àrea de matemàtiques.(àudio)

Pels alumnes, encarregar-se de tots els detalls de la parada suposa assumir una responsabilitat que els estimula.(àudio)

La Laia, alumna de 6è, ens destacava que estava sent un dia ben especial.(àudio)

El Pol i l’Adri comentaven que s’estaven venent molts llibres per adults i ens recordaven la feina que havien hagut de fer per preparar-ho tot.(àudio)

La parada és una activitat que comparteixen tots els cursos de l’escola. Mirant roses i llibres, tots els cursos hi passen durant el matí i també els alumnes de l’escola bressol. Aquest any l’oferta de llibres era més àmplia i també comptava amb fons provinent de la botiga El Tren Verd. El servei també incorporava el regal d’un punt de llibre, dedicat a les puntes de coixí, així com embolicar el volum i lliurar-lo en una llampant bossa.

L’escola Rossend Montané, a primera hora del matí i durant la tarda, brogia d’activitat. Les famílies s’interessaven pels treballs dels seus fills i també comprovaven les evolucions de la cabana que es construeix a l’escola dins del projecte “Habitat”, tal i com indica la directora de l’escola, Àngels Urgell.(àudio)

Durant el matí es procedia a fer l’acte de lliurament dels premis dels Jocs Florals i es comptava amb una atractiva activitat d’animació a la lectura a càrrec de Carla Ramos.

Escolta les entrevistes, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(Escola Circell) i aquí(escola Rossend Montané).

Document Actions