Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les expropiacions endarrereixen l’inici de les obres del carril bici i de vianants Moja-Vilafranca

L’actuació depèn de la Diputació i l’Ajuntament confia que els treballs puguin començar durant l’estiu
L'alcalde Lucas Ramírez, intervenint en l'acte de presentació del projecte
L'alcalde Lucas Ramírez, intervenint en l'acte de presentació del projecte

dilluns 22 maig 2017

En l’acte de presentació del projecte de carril bici i de vianants que ha d’unir Moja amb Vilafranca  es va anunciar que les obres començarien el mes d’abril d’aquest 2017. Així ho va exposar Jordi Fàbrega, Diputat delegat d’Infraestructures Viàries i de Mobilitat de la Diputació de Barcelona, en un acte públic fet el setembre passat davant dels veïns, al Local Nou de Moja. Des de llavors, les gestions perquè l’obra comenci no s’han aturat, però el termini previst no s’ha pogut assolir. El motiu ha estat la dificultat de completar el procés d’expropiacions de terrenys necessaris per a fer el projecte

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, així ho indicava i explicava que el proper 1 de juny té lloc la darrera taula d’expropiació, amb nova audiència a propietaris, que ha de permetre poder després licitar els treballs.(àudio)

L’alcalde es mostrava prudent a l’hora de fixar nous terminis, però no amagava que des de l’Ajuntament d’Olèrdola es confia que les obres puguin començar durant aquest estiu. (àudio)

Ramírez posa l’accent en què l’Ajuntament està fent puntual seguiment de tota la tramitació, però “no poden fer-hi res més” perquè l’obra és competència de la Diputació. (àudio)

El carril bici i de vianants de Moja a Vilafranca suposarà una inversió de més de mig milió d’euros, assumits per la Diputació. L’itinerari seguirà el traçat de la carretera BV 2119 i  tindrà un recorregut d’un quilòmetre i 37 metres, des de la rotonda de la Ronda de Mar a Vilafranca fins a un nou accés  amb pendent suau que connectarà amb Moja per l’actual zona d’emergència de contenidors. En la majoria de seccions,  l’amplada de l’itinerari serà de dos metres i 10 centímetres , llevat dels trams que travessaran els ponts de la nacional 340 i de l’autopista AP7, quan l’amplada passarà a ser d’un metre i 90 cm i de 1’30m, respectivament.

Document Actions